Wachter van het Dodenpad


Wachter op het dodenpadDe grens tussen het leven en de dood.

Shane moet al zijn hele leven wedijveren met zijn tweelingbroer Jake. Alleen is dat onbegonnen werk. Jake heeft een telepathische gave en hij zit in een team dat belangrijk onderzoek doet naar de ongeneeslijke slaapziekte die jongeren treft.

Zijn ouders zijn vreselijk trots op Jake en Shane zou willen dat ze diezelfde trots bij hem zouden voelen. Alleen daarom is hij Wachter geworden en bewaakt hij het Dodenpad. Geen enkel levend wezen mag deze overgang tussen Mortalia en het Dodenrijk betreden.

“Iets greep hem bij zijn schouders, vlak naast hem klonk een beestachtige kreet. Shane schreeuwde het uit. Naast hem verrees een manshoge schaduw. In een reflex ramde hij tegen de knop aan. Een schril geluid sneed door de lucht.” – Natascha van Limpt

Shane’s reputatie komt alsnog in gevaar als hij zijn beste vriend vergezelt naar het Dodenrijk om daar op zoek te gaan naar het verdwenen broertje van Cillian. Wat ze daar ontdekken, zal een ongeëvenaarde schok teweegbrengen.

Wachter van het Dodenpad van Natascha van Limpt is een spannende en verrassende fantasy novelle over vriendschap, liefde en familie.

Met Mortalia en het Dodenrijk heeft Natascha van Limpt een wereld tot leven gebracht waaraan je voelt dat er zaken onder de oppervlakte borrelen. Wat dat precies is, kun je niet gelijk duiden, maar het maakt in ieder geval nieuwsgierig, omdat je wel doorhebt dat dat gedurende het verhaal zal worden blootgelegd. Natascha van Limpt plant voldoende zaadjes om dat duidelijk te maken.

In Wachter van het Dodenpad zijn een aantal interessante relaties gevormd, waarbij de familieband en de vriendschapsband de voornaamste twee zijn. Door de manier waarop deze door de auteur zijn uitgediept, bieden ze een fijne basis voor het verhaal. Ook wordt voldoende achtergrond opgebouwd om te begrijpen wat er speelt tussen de diverse personages en families. Met dit alles zorgt Natascha van Limpt dat je je verbonden kunt voelen met een of meer van de hoofdpersonen.

Het gehele verhaal is fijn en duidelijk geschreven. Het heeft een prettig tempo en een mysterieuze en verwachtingsvolle sfeer. De fantasy-elementen zijn boeiend en worden afgewisseld met een aantal andere verhaallijnen, die zich meer op het menselijk vlak afspelen. De manier waarop dit is gedaan, zorgt voor een fantasierijk en tot de verbeelding sprekend boek, waar je gevoelsmatig doorheen lijkt te vliegen.

Wachter van het Dodenpad van Natascha van Limpt is een heerlijke fantasy novelle die op meerdere vlakken boeit en daarvoor 4.5 sterren van mij krijgt.

★★★★
Wachter op het dodenpadTitel: Wachter van het Dodenpad | Auteur: Natascha van Limpt | Uitgeverij: De Boekenvos | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als e-book | 112 pagina’s | ISBN13: 9798201696184 | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 05-05-2022  | Prijs: e-book €2,99 | Online te bestellen via: Bol.com.

De Boekenvos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.