Wandellust


Recensie Wandellust door Sandra Hutchison:
De mooiste wandelplekken in Nederland

Misschien wel een van de gezondste manieren van bewegen, wandelen. Voordeel ook is dat je er geen sportschool voor nodig hebt. Wandelen is goedkoop, ontspant en ontstrest. Cynthia Schultz, beter bekend als Miss Lipgloss, zweert erbij. Volgens eigen zeggen slaat ze geen dag over om ten minste acht kilometer te lopen. Ze wandelt graag in steden, maar nog liever loopt ze in de natuur en dan bij voorkeur in de vroege ochtend.

Het boek start met een voorwoord dat inhoudelijk niet zo heel diep gaat. Ze lijkt vooral jongeren te willen inspireren met haar teksten:
“Ik ben geen wandelaar die je voorbij ziet benen in een afritsbroek en op wandelschoenen met wandelstokken en een rugzak.”-Cynthia Schultz

Als fanatieke wandelaar moet je natuurlijk ook geen goed schoeisel aantrekken, looks voor blaren. Jammer want door dit soort teksten zou je als serieuze wandelaar na het voorwoord al af kunnen haken en dat zou toch jammer zijn, want de beschrijvingen rondom de wandelgebieden zijn zeker het lezen waard.

Later in het boek komt ze ook nog even handig terug op de schoenen die je wel zou kunnen dragen. Dat doet ze in het hoofdstuk Wandelgear waar ze tussen de regels door Nike, Adidas en Dr. Martens noemt. Merken die ze ook op haar blog veelvuldig noemt. Maar eerlijk is eerlijk, op zulk schoeisel is het natuurlijk prima wandelen.

In het boek Wandellust heeft Cynthia haar favoriete wandelgebieden van Nederland voor je gebundeld. Het boek is opgeleukt met prachtige mat afgedrukte sfeerfoto’s van de genoemde gebieden, zodat je alvast in de sfeer kunt komen. Ze lijkt vooral de voorkeur te hebben voor de overbekende wandelgebieden, natuurgebieden die de actieve wandelaar waarschijnlijk uit zijn hoofd kent. Waaronder de Oostvaardersplassen (Flevoland), Zoutelande (Zeeland) en de Boschplaat (Terschelling). Dit boek zal dan ook vooral de beginnende wandelaar aanspreken. Voor hen is dit boek een walhalla aan inspiratie. Het kan een leuke uitdaging zijn om alle genoemde wandelgebieden om de beurt af te lopen.

Jammer genoeg heeft Cynthia geen wandelroutes in het boek opgenomen en adviseert ze om tijdens het lopen spontaan je route te kiezen. Leuk en aardig, maar op deze manier kan je wandeling een stuk langer worden dan je eigenlijk van plan was. Maar als je een goede conditie hebt en alle tijd van de wereld, is dit natuurlijk wel het leukst en het meest ontspannen. Handig is de praktische informatie die bij elke wandellocatie genoemd wordt. Dat geeft in één klap antwoord op de meest brandende vragen: waar parkeren, hoe kom je ter plaatse als je met het openbaar vervoer reist, mag de hond mee en is er een horecagelegenheid te vinden?

Met Wandellust deelt Cynthia Schultz haar enthousiasme voor wandelen. Het is vooral een Inspirerend naslagwerk voor jongeren geworden. Leuk om cadeau te geven aan al die jongeren die nu de sportschool moeten missen.

★★★★
Titel: Wandellust | Subtitel: De mooiste wandelplekken in Nederland | Leesfragment | Auteur: Cynthia Schultz | Kosmos Uitgevers | Categorie: lifestyle, sport & conditie | Verkrijgbaar als: hardcover of e-book | 224 pagina’s | ISBN13: 9789021575018 | Verkrijgbaar sinds: mei 2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 25-03-2021 | Prijs: €21.99 en e-book €12.99 | Bestellen

SportSport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.