Zelfgenezing op doktersrecept


ZelfgenezingHolistische leefstijl als medicijn

Zelfgenezing op doktersrecept kwam al eerder in 2009 op de markt. Deze herziene versie is een compilatie van dit boek uit 2009, Cirkel van leven (2010) en Nieuwe geneeskunde (2013). De aanvullingen zijn aangepast aan de huidige tijd en hebben betrekking op onze leefstijl, ook aan corona wordt aandacht besteed in deze nieuwe uitgave.

Zelfgenezing op doktersrecept verenigt de traditionele geneeskunde met Oosterse wijsheden en inzichten. Ook wordt teruggeblikt op de Egyptische en Griekse filosofie die al eerder uitgebreid aan bod kwamen in het boek Heelmeesters. Hier wordt er even kort aan gerefereerd. De Westerse geneeskunde kijkt naar de klacht, de complementaire geneeskunde bekijkt de mens als totaliteit, holistisch gezien dus.

Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt duidelijk gemaakt wat een holistische leefstijl kan betekenen, beschreven aan de hand van de kennis die opgedaan is bij het bestuderen van de zogenaamde ‘blauwe zones’, vijf leefgebieden op aarde waar de mensen gezond 100 jaar en ouder kunnen worden. In deel twee wordt aan de hand van de zeven chakra’s beschreven hoe voeding kan doorwerken op de gezondheid van mensen, maar zeker ook hoe mentale processen en emoties van groot belang zijn om gezond te blijven. De oefeningen die erbij beschreven worden, bewerkstelligen meteen een positieve ervaring.

Zelfgenezing op doktersrecept inspireert van het begin tot het eind. Er staat zoveel wijsheid genoemd in het boek, dat het als naslagwerk een kostbaar bezit blijft. De trefwoordenlijst die achter in het boek is opgenomen, is zeer behulpzaam om snel een bepaald onderwerp op te zoeken. En de uitgebreide literatuurlijst laat zien dat er aan het schrijven van dit boek een gedegen studie voorafgegaan is.

De cover van het boek laat schitterende foto’s zien, zelfs op de binnenzijde ervan staan een paar prachtige foto’s afgebeeld. De tekst is op meerdere plaatsen voorzien van zwart-witillustraties om op een aangename manier dingen duidelijk te maken. Heel veel hoofdstukken beginnen met een kort verhaal, een anekdote of een uitgebreide metafoor met vaak Oosterse wijsheden. Ook de oefeningen zijn duidelijk beschreven en prima uitvoerbaar.

Een holistische leefwijze gaat uit van de mens als een eenheid van lichaam, ziel en persoon. Een onbalans in een van de delen zorgt voor ziekte, maar door het herstellen van het evenwicht zijn we in staat onszelf te genezen. Om dit gegeven te staven bespreekt Richard Hoofs bij de chakra’s verschillende veel voorkomende klachten. Hij maakt duidelijk hoe de ziekte ontstaan is en wat er nodig is voor genezing. De vele voorbeelden onderstrepen dit uitgangspunt.

Zelfgenezing op doktersrecept is een praktisch en spiritueel boek dat de reguliere en complementaire geneeskunde verbindt, zodat de mens weer in staat is te leven vanuit heelheid en begrijpt waar ziektes hun oorsprong vinden. Een aanrader!
Obelisk nieuw

★★★★★
ZelfgenezingTitel: Zelfgenezing op doktersrecept | Auteur: Richard Hoofs | Uitgeverij: Obelisk Boeken  | Categorie: spiritualiteit, gezondheid | Verkrijgbaar als paperback | 248 pagina’s | ISBN13: 9789493071933 | Verkrijgbaar sinds: december 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 27-01-2022 | Prijs: € 25,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.