De magic methode


De magic methode 3dRecensie De magic methode door Hannie van Grol:
Van hoofd naar hart

Barbara te Boekhorst noemt zichzelf ‘ex-hoofdbewoner’. Ze studeerde communicatiewetenschappen en probeerde vanuit haar hoofd vat te krijgen op de dagelijkse gang van zaken. Na de geboorte van haar dochter kreeg ze na de diagnose dat ze een auto-immuunziekte had, van haar arts het advies zich te gaan verdiepen in mindfulness. Sceptisch als ze was, volgde ze toch zijn raad op en er ging een wereld voor haar open. Ze ontdekte hoeveel ze had afgesloten in zichzelf door vanuit haar hoofd te leven. Haar leven ging een totaal andere kant op. Ze ontwikkelde, mede door haar drive om ook anderen hiermee te helpen, een methode die heel veel positief effect had op haarzelf en haar medemens.

Op haar website is heel veel informatie te vinden. Ze geeft trainingen, presentaties en coaching om anderen te ondersteunen en te helpen ook vanuit hun hart te gaan leven. Om dat te bereiken heeft ze een snelle maar doeltreffende manier ontwikkeld, die ze in dit boek duidelijk en uitgebreid beschrijft: de Magic-Methode in vijf stappen. Iedere letter van het woord magic staat voor een van die vijf stappen, wat een makkelijk geheugensteuntje is om achtereenvolgens datgene te bereiken wat je graag wilt.

Het boek oogt heel aantrekkelijk door de prachtige cover en als je het boek openslaat en doorleest, word je geraakt door de krachtige teksten, de ontroerende verhalen, de simpele voorbeelden en grappige illustraties. Het is een boek dat je aangrijpt en stimuleert om haar methode uit te gaan proberen. De opeenvolgende stappen worden eerst verklaard, daarna met oefeningen erbij duidelijk beschreven, zodat iedereen zelf aan de slag kan gaan. Een van de onderdelen is de ‘briefjesmethode’, een doeltreffende en innovatieve manier om beperkende overtuigingen en blokkades los te laten.

Als het boek doorgewerkt is, laat Barbara je niet aan je lot over. Achter in het boek staat een QR-code om nog gratis een Magische Masterclass te kunnen volgen. Als je het boek dus eenmaal in je bezit hebt, krijg je er als bonus deze toegift bij. Dat alleen al geeft aan hoe gedreven de auteur is om haar missie, de wereld mooier maken, te laten uitkomen. Tevens is het mogelijk om je voor een klein bedrag in te schrijven voor de Magische Powerboost. Twee per week krijg je dan een meditatie die gevolgd wordt door een healing om je energie schoon te houden. Het resultaat is dan minder spanning en stress en meer rust.

De magic methode is een boek dat iedereen zou moeten lezen. De werkwijze die Barbara te Boekhorst aanreikt, is simpel maar bijzonder effectief bij het herinneren wie je werkelijk bent. Bovendien leer je in de vierde stap contact te maken met de Bron, een oefening om meerdere keren per dag te doen. Het helpt je om je energie hoog te houden en de lagere trillingen los te laten. Kortom, dit boek is een echte aanrader voor iedereen. Onderneem net als Barbara en vele anderen weer de reis naar je hart!

power

★★★★★
De magic methode 3dTitel: De magic methode | Website | Auteur: Barbara te Boekhorst | Uitgeverij: Apollo | Categorie: Persoonlijke ontwikkeling | Verkrijgbaar als paperback | 144 pagina’s | ISBN13: 9789083175072 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 07-09-2021 | Prijs: €22,22 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.