Het anti-aanbakbrein


Het anti-aanbakbreinHoe zorg je ervoor dat er mentaal minder aan je plakt?

Het anti-aanbakbrein is het tweede boek van Sanne van Arnhem. Haar debuut Red mij niet, waarin ze laat zien dat als iemand problemen ervaart, het meestal beter werkt om te luisteren en steun te bieden dan om oplossingen aan te dragen, werd lovend ontvangen. In Het anti-aanbakbrein geeft ze richtlijnen om zaken die mentaal aan je blijven plakken, toch van je af te laten glijden.

Het is een praktisch boek waar je direct mee aan de slag kunt. Na een duidelijke uitleg over DWP (dat wat plakt), gaat de auteur in op de waarom-vraag: hoe komt het dat dingen blijven plakken? Daarna benoemt ze de tien ingrediënten van het anti-aanbakbrein met een verduidelijking bij ieder punt waarom dat ingrediënt een rol speelt bij DWP. Daarna ontvouwt ze haar anti-aanbakplan, een duidelijke en werkzame handleiding, waaruit iedereen wel iets van zijn gading kan halen.

In vier fases met duidelijke voorbeelden legt ze de aanpak uit. Wat heel prettig is, is dat er voor iedereen wel iets in staat waar hij of zij profijt van kan hebben. Overzichtelijke schema’s maken het werken ermee prettig. Het is natuurlijk mogelijk om het boek als een notitieblok te gebruiken, maar ze biedt ook de optie om de schema’s op haar website sannevanarnhem.nl te downloaden. Wel zo fijn als je het boek onbeschreven wilt laten.

Dit is niet alleen een praktisch werkboek, het is ook nog zeer vermakelijk om te lezen. Het taalgebruik van de auteur laat regelmatig een glimlach op je gezicht verschijnen en in haar tekst kom je soms zoveel herkenning tegen dat je je soms persoonlijk aangesproken voelt. De schema’s lijken in eerste instantie heel ingewikkeld, maar niets is minder waar. Door de duidelijke uitleg kan iedereen ermee overweg. De voorbeelden zijn legio. De auteur heeft honderd personen in allerlei beroepsgroepen en situaties geïnterviewd en aan de hand daarvan haar anti-aanbakplan opgesteld, een zeer bruikbare en praktische handleiding.

Het anti-aanbakbrein is een toegankelijk boek voor iedereen door de veelzijdigheid die geboden wordt bij de aanpak. En wie heeft er nu geen last van DWP. Zelfs de meest relaxte personen kunnen hier hun voordeel mee doen, al was het alleen maar om anderen beter te begrijpen. Het anti-aanbakbrein is een toegankelijk en praktisch boek met een prettige lay-out en duidelijke schema’s.
Lev

★★★★
Het anti-aanbakbreinTitel: Het anti-aanbakbrein | Auteur: Sanne van Arnhem | Uitgeverij: Lev. | Categorie: Persoonlijke ontwikkeling | Verkrijgbaar als paperback en e-book | Ook te beluisteren via Storytel | 184 pagina’s | ISBN13: 9789400515352 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 10-08-2022  | Prijs: €20,99, e-book € 12,99 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.