Het geschenk


Recensie Het geschenk door Antoinette van Steeg:
12 lessen die je leven kunnen redden

Edith Egger werd als 16-jarig meisje in een concentratiekamp geplaatst waar haar ouders bij binnenkomst direct werden vermoord. Samen met haar zus overleefde ze de gruwelijkheden van het kamp. Na de oorlog verhuisde ze naar Amerika waar ze een bekende en gerenommeerde psychologe werd. 

Haar eerste boek De keuze werd veelbekroond en een New York Times- bestseller. Inmiddels is Egger in de negentig en is haar boek Het geschenk uitgebracht. In dit boek neemt ze de lezer mee in twaalf lessen die je eigen pijn en lijden kunnen verminderen en het leven weer als een geschenk aanvoelt.
Voor mij is Het geschenk het eerste boek dat ik lees van deze auteur.

De prachtige hardcover met losse kaft doet het boek goed. Het geeft het net dat beetje meer uitstraling. De binnenzijde oogt rustig en overzichtelijk. Na een inleiding neemt Egger de lezer mee in de twaalf lessen. Een aantal lessen die aan de orde komen zijn: Zou je getrouwd willen zijn met jezelf?, Wat er niet gebeurde en Jij bent de enige die jou afwijst. Aan de hand van haar eigen ervaringen en ervaringen van cliënten neemt ze de lezer mee in de les. Deze wordt afgesloten met een aantal sleutels om jezelf te bevrijden. Dit zijn handige en praktische tips die goed uitvoerbaar zijn.

Veel mensen kennen het gevoel van afwijzing, verdriet en ellende. Hierdoor straffen we onszelf vaak met negatieve gedachten. Egger neemt de lezer mee om dit om te buigen en ons te bevrijden van deze gedachtes en gevoelens. Het kan dan voelen als een geschenk als je je weer beter voelt en zelfverzekerder.

Het geschenk is een boek dat tot nadenken stemt. Egger heeft veel meegemaakt, maar staat positief in het leven. In haar praktijk heeft ze veel mensen behandeld met uiteenlopende problemen. Door de positieve gedachten en benadering heeft ze veel mensen kunnen helpen.

Ik heb de lessen afzonderlijk van elkaar gelezen en een aantal dagen over het boek gedaan. Door de heldere opzet is het boek een fijn naslagwerk. Het geheel ziet er verzorgd uit en straalt een bepaalde rust uit. Egger heeft een makkelijke schrijfstijl en haar voorbeelden zijn van deze tijd, waardoor veel mensen wat aan dit boek kunnen hebben. Tijdens het lezen krijg je het gevoel dat Egger bijna in je ziel kan kijken en weet wat er speelt bij de lezer.

Het geschenk is voor mij een boek dat mij tot nadenken heeft aangezet. Het is een boek dat kracht en rust uitstraalt en bijna persoonlijk aanvoelt. Lukt het jou om jezelf een geschenk te bieden door aan de slag te gaan met jezelf?
★★★★
Titel: Het geschenk | Subtitel: 12 lessen die je leven kunnen redden | Leesfragment | Auteur: Edith egger | A.W. Bruna Uitgevers- Lev. | Categorie: gezondheid & psychologie  | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 223 pagina’s | ISBN13: 9789400512252 | Verkrijgbaar sinds: 06-10-2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 25-11-2020 | Prijs: €18.99 en e-book €11.99| Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.