I AM


Recensie I AM door Antoinette van Steeg:
Woorden met helende kracht

Susan Shumsky schrijft al sinds 1996 en is een expert op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling. Ondertussen kent ze al veel volgers en aanhangers. Ze reist dan ook de wereld rond om spirituele retraites te leiden, maar ook faciliteert ze workshops en seminars. Daarnaast biedt ze ook spirituele coaching, gebedstherapiesessies en doorbraaksessies aan. Al met al is Shumsky wereldwijd bekend en een graag geziene persoon.

I AM is vertaald door Marjolijn Loderichs en kende in een kleine vier maanden gelijk al de vierde druk. Ook in Nederland is Susan Shemsky en zeker haar I AM Academy zeer bekend. Ik moet eerlijk zeggen dat ik haar nog niet kende, maar nadat ik de website en social media bezocht, zag ik hoe veel mensen de weg naar de I AM Academy al gevonden hebben.

In I AM vindt de lezer 243 helende affirmaties en prayers. Susan Shumsky heeft voor bijna alle denkbare dagelijkse situatie een prayer geschreven. Opvallend is dat deze vaak best veel tekst kennen. In het begin zal je de teksten vooral hardop voorlezen. Op social media zie ik dat er volgers zijn die de lange teksten inmiddels uit hun hoofd kennen.

Shumsky legt in het begin van het boek uit dat je het boek niet van voor naar achter moet gaan lezen. Zoek een prayer die je aanspreekt of die je kan helpen met je vraag c.q. probleem. Spreek de tekst met overtuigingskracht en hardop uit. Zo hebben ze het meest effect en voel je het beste de tekst en boodschap. Een prayer kun je ook voor jezelf aanpassen. Volg hierbij je gevoel. Het is een spirituele heling voor jezelf. Het moet jou helpen om meer levensenergie te krijgen en je Ware Zelf te vinden en vorm te geven.

Het boek is opgedeeld in drie delen: Verander jouw denken, De omgeving verlichten en Dromen waarmaken. Hierover zijn de 243 prayers verdeeld. Achter in het boek zijn alle prayers in een overzicht geplaatst, waar je ze snel kunt terugvinden. In de drie delen krijgt de lezer uitleg. Hierdoor is het voor de nog niet geoefende lezer duidelijk wanneer je deze kunt gebruiken en waarvoor. Het legt de tekst ook uit.

De prayers kun je niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen gebruiken. Ze zijn heel divers, maar dat kan ook bijna niet anders met dit groot aantal prayers. Daarnaast kun je via de website  nog meer informatie vinden.

Ik heb al meerdere prayers gelezen. Toen ik het boek ontving, heb ik eerst alleen de titels van de prayers gelezen. Die kunnen gaan over gezondheid, verslaving, vakantie, liefde en energievreters. Daarna heb ik gekeken welke prayers mij het meest aanspraken en die heb ik doorgenomen. De website is uitgebreid en kan veel ondersteuning bieden aan de volgers. Daarnaast zijn ze ook te vinden op Facebook en Instagram.

I AM is een boeiend en zelfhelend boek dat veel mensen kan helpen om gelukkiger te zijn en te leren kijken naar zichzelf. Het is een spiritueel en inspirerend boek dat veel steun kan bieden. Elke prayer sluit af met Dank U, I AM, en ZO IS HET. Lezers die graag meer willen weten over de I AM Academy zouden het boek en de website eens moeten bekijken. Het boek is uitgebreid en kent een positieve benadering. Het kan de lezer en volgers zeker helpen om zich beter te voelen. Door de vele verschillende prayers biedt het eenieder steun en kracht bij hetgeen waarbij jij op dat moment kracht en ondersteuning zoekt.


★★★★
Titel: I AM | Subtitel: Woorden met een helende kracht | Leesfragment | Website I AM | Auteur: Susan Shumsky | Uitgeverij Ankh Hermes | Categorie: filosofie, persoonlijke ontwikkeling | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 272 pagina’s | ISBN13: 9789020216783 | Verkrijgbaar sinds: 06-06- 2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 26-07-2020 | Prijs: € 22.50 en  e-book € 12.99 | Bestellen