Vast wel!


Vast welRecensie Vast wel!:
Hoe minder vaak eten je meer energie geeft

Een boek over gezondheid met recepten die precies aansluiten op de inhoud van Vast wel! In duidelijke en begrijpelijke taal leggen de auteurs uit wat periodiek vasten inhoudt en waarom het zo gezond is. Vasten op de manier die in dit boek beschreven wordt, levert je vrijheid op en een manier van leven die makkelijk vol te houden is en alleen maar voordelen voor gezondheid biedt.

Ze promoten hier voornamelijk de 16:8 – methode, d.w.z. 16 uur vasten en 8 uur eten volgens het GVD-principe (groen, vet, divers). Allereerst krijgen we een uitleg over hoe het lichaam werkt en reageert op voedsel, waarbij de tradities van onze voorouders van duizenden jaren geleden nog steeds gelden. Er wordt een duidelijk stappenplan aangeboden, zodat je een houvast krijgt, hoe je je deze manier van eten (en vasten) eigen kunt maken. En natuurlijk moet je daar de tijd voor nemen, omdat een drastische verandering in je eetgewoontes niet voor succes zal zorgen.

In vijf hoofdstukken wordt de theorie verteld, niet op een droge, saaie manier zodat je meteen afhaakt, maar doorspekt met de nodige humor en diverse woordspelingen. Ook de metaforen die gebruikt worden, zorgen hier en daar voor een glimlach op je gezicht. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal recepten, gluten- en zuivelvrij. Ieder recept beslaat twee pagina’s, aan de ene kant de beschrijving met ingrediënten, bereiding en bereidingstijd. Op de rechter pagina staat een prachtige kleurenfoto met het smaakvolle gerecht erop afgebeeld. Het water loopt je in de mond! Ook zijn er enkele stukken van gastschrijvers opgenomen, die hun sporen op het gebied van gezondheid al verdiend hebben.

Er worden in het boek verschillende tips en oefeningen beschreven om op een makkelijke manier je doel te bereiken. Ook staan er twee QR-codes afgebeeld. Je kunt dan online ondersteuning krijgen en een gratis weekmenu downloaden. Vast wel! (een toepasselijke en speelse titel) is geschreven om anderen te helpen hun gezondheid te verbeteren op een manier die begrijpelijk en haalbaar is. Er is heel veel ruimte voor persoonlijke aanpassingen, zodat er altijd wel een manier is om dit programma te laten slagen. Maar ook waarschuwingen wanneer het niet goed is om deze methode te volgen, worden uitgebreid genoemd en beschreven. Achter in het boek vinden we nog een uitgebreide literatuurlijst en een handige receptenindex.

Vast wel! is een boek om de gezondheid te verbeteren door anders te eten en daarvan al zeer snel de benefits te ervaren. Ook wordt er uitgelegd hoe belangrijk het is om nuchter te bewegen en natuurlijk is het meegenomen als het gewicht dan ook nog op het juiste peil komt. Daarvoor hoef je geen beperkingen in te lassen, alleen je leefpatroon aan te passen. Het goede aan dit boek is dat de uitleg in jip-en-janneketaal verteld wordt met een gezonde dosis humor en aansprekende metaforen.

Kortom, Vast wel! is een aanrader voor mensen die met hun gezondheid bezig zijn en daar een gedegen uitleg bij krijgen waarom bepaalde veranderingen echt werken, ook gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Brenda Frunt & Marieke de Groot hebben droge theoretische kennis omgezet naar begrijpelijke inspirerende taal en aangevuld met aantrekkelijke recepten die prima aansluiten bij de tekst.

lucht uitgeverij

★★★★★
Vast welTitel: Vast wel! | Auteur: Brenda Frunt & Marieke de Groot | Uitgeverij: Lucht | Categorie: Boeken, dieetboeken | Verkrijgbaar als hardcover | 192 pagina’s | ISBN13: 9789492798978 | Verkrijgbaar sinds: september 2021| Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 31-10-2021 | Prijs: €29,95 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.