Zelfdenkboek


ZelfdenkboekZelf filosoferen en schrijven over liefde en vriendschap

Manon Duintjer en Marlies Visser hebben al eerder de handen ineengeslagen om samen het spel Nomizo te ontwikkelen. Dit spel dat uitnodigt om in gezelschap te filosoferen en een discussie op gang te brengen, bleek zeer succesvol te zijn. Omdat je bij dit spel altijd met meerdere personen moet zijn, hebben ze het Zelfdenkboek bedacht. Hiermee kun je in je eentje aan de slag.

Het Zelfdenkboek ziet er van de buitenkant al aantrekkelijk uit en de binnenkant doet daar zeker niet voor onder. Prachtige illustraties in kleur sieren meerdere pagina’s. De opbouw van het boek ziet er heel gestructureerd en overzichtelijk uit. De bedoeling is dat je een gestelde vraag over liefde en vriendschap beantwoordt met zowel ja als nee en daar passende argumenten bij bedenkt. Er is voldoende ruimte op de pagina’s vrijgehouden om je antwoorden te noteren. Daarna zijn er uitspraken van filosofen geplaatst om je mening te vergelijken. Is er nu iets veranderd in je opvattingen en wat dan? Als laatste kun je uitdrukking geven aan je mening door een tekening of collage te maken. Ook daarvoor is ruimte open gelaten.

Als je op deze manier de twaalf vragen benadert en je overdenkingen noteert in dit boek, creëer je je eigen dagboek en een mogelijkheid om je gedachtepatronen rond dat onderwerp te verbreden. De geciteerde filosofen komen uit allerlei landen en tijden. Zowel uit de Griekse Oudheid als uit de moderne tijd. Dat zorgt voor een zeer uitgebreide visie om je eigen mening aan te toetsen. Zo ontwikkel je spelenderwijs een brede kijk op liefde en vriendschap en alle aanverwante ideeën.

Hert Zelfdenkboek is een inspirerende manier om na te denken over genoemde onderwerpen en je inzichten te verbreden. Mocht je na het werken met dit boek nog behoefte hebben aan meer verdieping, dan vind je achter in het boek een uitgebreide lijst met geraadpleegde bronnen. En mocht je helemaal verknocht raken aan deze manier van filosoferen, dan kun je je gelukkig prijzen, want dit Zelfdenkboek is pas de eerste uitgave in deze serie. Hopelijk volgen er snel meer! 

Ten have logo

★★★★Zelfdenkboek bol
Titel: Zelfdenkboek | Auteur: Manon Duintjer en Marlies Visser | Uitgeverij: Ten Have | Categorie: filosofie | Verkrijgbaar als paperback | 138 pagina’s | ISBN13: 9789025909970 | Verkrijgbaar sinds: januari 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 23-02-2022 | Prijs: €20,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.