Psychologie van een gebroken hart


Recensie Psychologie van een gebroken hart door Antoinette van Steeg:
Iedereen kent het wel. Verdriet doordat een relatie wordt verbroken of een huisdier of dierbare die overlijdt. Akke-Jeanne Klerk neemt de lezer met Psychologie van een gebroken hart mee in dit proces en hoe we hier mee kunnen omgaan. Want een gebroken hart is persoonlijk en komt in verschillende fases voor.

Voordat Klerk de lezer meeneemt is er voor in het boek, na een kort voorwoord en introductie, een leeswijzer te vinden waar beknopt wordt uitgelegd waar de tien hoofdstukken over zullen gaan. Doordat het boek nog geen 200 bladzijden kent is het overzichtelijk om te gebruiken en is het voor de lezer die niet geregeld leest een makkelijk en beknopt boek om te lezen.

Zodra ik begon met lezen viel mij direct de persoonlijke benadering en vlotte schrijfstijl op. Al vertellende gaat Klerk feilloos over na een praktijkvoorbeeld waarin veel lezer zich in kunnen of zullen herkennen. Hierdoor is dit boek voor een breed publiek interessant om te lezen.

In Psychologie van een gebroken hart neemt Klerk de lezer mee in het proces van pijn en verdriet waarbij ze de kracht neerlegt bij de persoon. Hoe kun je het pijnlijke, negatieve gevoel en ervaring ombuigen naar een positief gevoel waarin je in je eigen kracht kunt gaat staan. Door de dagelijkse praktische voorbeelden leest het boek als een zelfhulpboek. Het biedt herkenning, maar ook steun.

Klerk is in het dagelijks leven trainer en coach bij School voor coaching, maar ook is zij medeoprichter van het Jungplatform die online psychologische en spirituele cursussen aanbiedt. Haar ervaring als coach en trainer is ook terug te vinden in dit boek. Ze weet op een makkelijke wijze de lezer mee te nemen in het proces van een gebroken hart zonder dat ze belerend overkomt.

Psychologie van een gebroken hart is een boek die ik iedereen kan aanbevelen. Het is een (zelfhulp)boek die zowel als handleiding dan wel als naslagwerk kan dienen voor eenieder die te kampen heeft met een gebroken hart en graag weer verder met zijn leven, pijn en verdriet.

Klerk heeft het boek zo geschreven dat de lezer er voor kan kiezen om per hoofdstuk het boek te lezen of gewoon van begin tot eind. Hierdoor kan het boek makkelijk ook tussendoor gelezen worden als je op zoek bent naar een specifiek hoofdstuk.

Wie het boek heeft gelezen zal zeker met een ander gevoel met een gebroken hart kunnen omgaan. De positiviteit, zelfcompassie, kracht en liefde is voelbaar en tastbaar tussen de regels en hoofdstukken door. Hier krijgt Psychologie een mooi plekje op mijn boekenplank en zal het boek zeker bespreekbaar maken in mijn omgeving.

★★★★
Titel: Psychologie van een gebroken hart | Leesfragment | Auteur: Akke-Jeanne Klerk |  Uitgeverij AnkhHermes | Categorie: non-fictie, psychologie| Verkrijgbaar als paperback. e-book en luisterboek |192 pagina’s | ISBN13: 9789020217230| Verkrijgbaar sinds: 11-11-2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 16-12-2020 | Prijs: € 20.00, e-book € 9.99 en luisterboek € 15.00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.