Uitgevers & Auteurs


Graag nodigen we uitgevers & auteurs hierbij uit om een of meerdere boeken via ons te promoten.

Wat wij aanbieden op het gebied van voordelige promotie van boeken:
* Recensies van boeken en gerelateerde producten
* Promotie door 14 recensenten via social media
* Actieve deelname blogtour/blogbom
* Prijsvragen en vergelijkbare acties
* Interviews met auteurs
* Editors Choice: Via Uitgeverij tipt! Een medewerker van de uitgeverij promoot zelf zijn of haar favoriete titel.
* Aandacht aan boeklancering/- events op verzoek.
* Leesclub

Wat vragen we en hoe gaan we te werk?
Ten eerste: er worden er naast de kosten van de boeken en eventuele verzendkosten nooit extra kosten door de vrijwilligers van in de Boekenkast gevraagd. Maar wat dan wel?

Recensie:
Voor een recensie vragen wij slechts om een fysiek boek of e-book. naar een van ons te sturen.
(Afhankelijk van de voorkeur van de betreffende recensent).
Kosten van het boek en de verzendkosten zijn voor rekening van de uitgever of auteur. Na overleg en wederzijds akkoord via emailcontact vragen we het boek rechtsreeks te verzenden naar het adres van de betreffende recensent. De recensent gaat het boek zo spoedig mogelijk lezen en schrijft verder kosteloos een eerlijke recensie over het boek. De recensie zal vervolgens geplaatst worden op de blog In de Boekenkast. Deze recensie zal minimaal een jaar blijven staan. Uiteraard plaatsen we bij de recensie altijd met een directe link naar de website van uitgeverij en/of auteur. Via email houden we je op de hoogte. Daarnaast zal het boek rondom de plaatsingsdatum veelvuldig via Twitter, Instagram en Facebook door ons gepromoot worden. Recensies delen we ook via de bekende boekenwebsites (denk bijvoorbeeld aan Bol.com en Hebban).
Als auteur of uitgeverij heb je de mogelijkheid zelf je voorkeur aan te geven voor een recensent.  Zij stellen zich graag aan je voor op de pagina Over ons.

Online Leesclub In de Boekenkast
In de Boekenkast organiseert met regelmaat leesclubs, we staan daarbij open voor suggesties en boeken in alle genres. Voor elke Leesclub wordt er een nieuwe pagina op de blog gemaakt die zo’n drie jaar te vinden zal zijn op de blog. Hier is de leesclub voor iedere belangstellende te volgen. Tijdens de leesclubperiode – die gemiddeld vijf weken zal duren – worden er vragen geplaatst over het boek die de lezers beantwoorden. Daarnaast is er een mogelijkheid voor de auteur om actief mee te doen. Via de zogenaamde leesclub-café waar de lezers bijvoorbeeld rechtsreeks vragen kunnen stellen aan de auteur waarna hij of zij ze persoonlijk kan beantwoorden.
Voor elk genre kunnen we een standaardvragenlijst aanbieden. Uitgeverijen en auteurs kunnen deze vragen in overleg met de leesclubcoördinator aanvullen.
De Leesclubs van In de Boekenkast zijn bekend om hun goede organisatie, fijne communicatie en begeleiding. We hebben een ruime lezersgroep op weten te bouwen en een groot bereik via social media. Voor dit alles vragen we slechts dat de uitgever of auteur de boeken en het verzenden van de boeken voor zijn of haar rekening neemt. In de Boekenkast vraagt nooit geen financiële bijdrage voor de leesclubs. Ons team bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, echte lezers die graag een steentje bijdragen om mooie boeken te promoten.
Voor een promotie via de Online Leesclub In de Boekenkast vragen we minimaal 4 boeken die rechtstreeks verzonden worden naar de deelnemers van de Leesclub. Wij promoten de leesclub, kiezen de lezers en sturen daarna graag de adressen door via email. Promotie vind plaats via Facebook, Twitter, de blog In de Boekenkast en de leesclubleden zelf.
Zij plaatsen hun recensie op diverse websites en eventueel hun persoonlijk blog.

Prijsvragen en vergelijkbare acties
Deze worden in overleg online geplaatst op de blog door de vrijwilligers van In de Boekenkast en lopen doorgaans 7 dagen. Een prijsvraag is minimaal één dag te zien op de homepage en wordt doorgeplaatst naar de prijsvragenpagina. Aan het eind van de looptijd ontvangt de uitgever of auteur de adressen van de prijswinnaars voor het versturen van de prijzen. De kosten hiervan zijn voor rekening van de uitgever of auteur.
Opmaak wordt geheel verzorgd door In de Boekenkast, verzoek om aanvullingen zijn altijd welkom.
Voor het organiseren van een prijsvraag vragen we minimaal 2 boeken of 2 gerelateerd producten ter beschikking te stellen (Waarvan een  eigendom zal worden van In de Boekenkast en daarnaast minimaal 1 voor een prijsvraagwinnaar). Aantal te winnen prijzen gaat altijd in overleg.

E-book giveaway
Gebleken is dat dit een zeer goede manier is om boeken te promoten, door boeken een bepaalde tijd beschikbaar te stellen als een gratis te downloaden ebook. Te denken valt aan een digitaal (vooruit)exemplaar van een nieuw boek, of bijvoorbeeld een eerste deel van een lopende serie, ter promotie van een nieuw verschenen deel.

Rubriek Uitgeverij Tipt!
In deze rubriek krijgt elke maand een uitgeverij de kans een boek te promoten op een min of meer persoonlijke wijze. Mail ons om hiervoor in aanmerking te komen, de volgende gegevens:
1.De naam van de medewerker en functie en de titel van het favoriete boek van een medewerker van jullie uitgeverij.
2.De omschrijving van het boek, plus een motivatie.
3.Een foto van het boek, liefst met de medewerker. (Hoeft niet volledig in beeld te zijn), als het maar geen standaard boekenfoto is.
4.Ook ontvangen we zelf graag een fysiek exemplaar van het betreffende boek.
*Op het betreffende boek/gerelateerd product en de verzendkosten na zijn er nooit geen kosten aan bovenstaande advertentiemogelijkheden verbonden.
Let op: Wij vragen uit wederzijds respect om onbeschadigde boeken. Met een exemplaar met stempels, beschadigingen of met teksten in/op boeken als; gratis exemplaar of recensie-exemplaar loop je de kans dat deze niet gelezen of gerecenseerd zal worden. Overleg bij twijfel altijd even met de recensent.
Door de auteur gesigneerde boeken zijn natuurlijk altijd welkom.


Belangrijk: Ontvangen boeken zijn en blijven na ontvangst ons eigendom. Dat bekent dat als we het ontvangen boek hebben gelezen en gerecenseerd de betreffende recensent zelf mag beslissen wat hij of zij met het boek doet. Hij of zij mag het boek dan houden, weggeven of als tweedehandsboek aanbieden en verkopen. Gaat u met ons in zee dan gaat u automatisch akkoord met onze voorwaarden.  Laatste update 01-01-2020.

Voor meer informatie, direct aanmelden, adresgegevens, suggesties en vragen zijn wij te bereiken via onderstaand formulier:

Wij zijn ook te volgen via:
Twitter | Facebookpagina Boekenkast leest en deelt* | Facebook algemene pagina | Leesclubpagina Facebook | Instagram

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.