Christopher Plum en het zwaard der wanhoop


Christopher PlumVerberg het zwaard om de wereld te redden.

Christopher wil dolgraag een superheld zijn, ook al weet hij zelf best dat de kans daarop niet heel groot is. Want als hij een held was, zou hij moedig zijn en niet altijd zo hard wegrennen op het moment dat hij zijn pestkoppen ziet.

Wanneer hij een magisch zwaard vindt en een mysterieuze stem hem vertelt dat hij het zwaard in veiligheid moet brengen, verandert alles. Ineens zit Christopher midden in een echt avontuur en moet hij het opnemen tegen gevaarlijke boeven. 

“Een tunnel onder zijn huis? Met brandende fakkels aan de wanden? Dat was vreemd. Het leek wel een beetje op iets wat Superman mee zou maken. Maar hij was geen Superman…….”-Tamara Geraeds

Zal het Christopher, samen met zijn nieuwe magische vrienden, lukken om de wereld te redden? Zal hij de superheld worden die hij altijd al heeft willen zijn?

Christopher Plum en het zwaard der wanhoop van Tamara Geraeds is het eerste deel van de spannende, grappige en magische Christopher Plum serie. Van de boeken in deze serie verschijnt in september 2021 bij Dutch Venture Publishing een mooie hardcover heruitgave.

Wanneer je het avontuur van Christopher leest, zul je daar waarschijnlijk wel een eeuwenoud verhaal in herkennen, maar je zult ook al snel ontdekken dat je zeker geen recycling van dat verhaal aan het lezen bent. Tamara Geraeds heeft een hele frisse en moderne versie gecreëerd. Er zijn wat raakvlakken, maar verder heeft het verhaal een heel nieuw jasje gekregen.

Doordat Christopher toch een beetje een antiheld is, is het makkelijk om je betrokken te voelen bij zijn personage en hoop je samen met hem dat zijn wens om een echte held te worden uitkomt. Het fijne is dat er ook tijdens zijn grote avontuur weleens wat verkeerd gaat en hij niet alles in zijn eentje kan oplossen. Dit zorgt ervoor dat zijn personage in de kern hetzelfde blijft en je daardoor blijft aanspreken.

Natuurlijk beleeft Christopher zijn avontuur niet alleen. Hij krijgt magische en minder magische hulp. Hij ontdekt iets over zijn grootste pestkop en leert daardoor ook iets over zichzelf. Uiteraard zijn er ook boeven aanwezig en die boeven zijn best wel onhandig waardoor ze voor een hoop hilariteit zorgen. Dat laatste verzacht niet alleen de spannende momenten, maar zal ook een hoop gelach en gegiechel teweegbrengen.

Christopher Plum en het zwaard der wanhoop is een magisch avonturenboek, waarin gewone jongens en meisjes helden kunnen zijn en hulp en vriendschap uit onverwachte hoek komt. Dit eerste deel uit de Christopher Plum serie krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Christopher PlumTitel: Christopher Plum en het zwaard der wanhoop | Serie: Christopher Plum – deel 1 | Auteur: Tamara Geraeds | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: Jeugdboeken | Verkrijgbaar als hardcover | 200 pagina’s | ISBN13: 9789492585851 | Verkrijgbaar sinds: 20-09-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 22-09-2021 | Prijs: €16,95 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.

dvp logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.