Het project


het projectHet leven van de zeventienjarige Alan Gray verandert plots wanneer hij door verschillende gebeurtenissen de keuze krijgt tussen naar een jeugddelinquentengesticht te worden gestuurd of naar Necropolis voor project Lotgenoot, in een geheim trainingscomplex waarin probleemjongeren worden opgeleid tot geheim agent. Hiervoor was het leven van Alan al niet perfect. Allereerst verloor hij zijn moeder, die vermoord werd op haar hotelkamer in Frankrijk. Toen zijn vader niet kort daarna voor een moord werd beschuldigd en naar een gevangenis ging, stond hij er alleen voor. Hij had alleen een kennis van het gezin, Graham, nog waar hij zijn zorgen bij kwijt kon.

Wanneer hij na een ongeluk in het ziekenhuis komt te liggen en de keuze krijgt voorgeschoteld om met Het project mee te doen, zal hij zijn oude leven moeten laten zoals het is. Hij mag in alle gevallen geen contact meer met ze opnemen en hij zal zelfs een begrafenis krijgen. Eenmaal in Necropolis komt hij voor vele hindernissen te staan. Zo heeft hij nog heel veel te leren ten opzichte van de andere jongeren die meedoen met het project, als hij het echt tot geheim agent wil kunnen schoppen. Zal Alan alles achter zich kunnen laten om het te redden in deze fascinerende schaduwwereld?

Dit verhaal is het debuut van een jeugdauteur bij Hamley Books. En ik kan zeker zeggen dat de auteur door moet gaan met schrijven. Het project is namelijk een zeer geslaagd spannend jeugdboek waarin altijd wel wat gebeurt. De vermakelijke en fijne schrijfstijl van Arne van der Linden zorgt ervoor dat ik vanaf het begin het verhaal in werd gezogen en ik behield mijn aandacht tot de laatste pagina. Het boek zit bomvol actie en is geen moment saai te noemen.

In het begin staat vooral het normale eerdere leven van Alan Gray centraal en wordt er goed kennis met hem gemaakt. Naarmate het verhaal vordert, komen andere personages aan bod, waar ook dieper op in wordt gegaan. Zo leer je niet alleen Alan goed kennen, maar ook andere voor dit verhaal belangrijke personages.

Dit boek is een eerste deel van een tweedelige reeks, waar Lotgenoten de opvolger van is. Het einde van Het Project zorgt ervoor dat mijn interesse zeker gewekt is en ik niet kan wachten tot het volgende deel uitkomt. Het is misschien dan een jeugdboek, met als doelgroep lezers van een jaar twaalf, maar de iets oudere lezers zullen dit verhaal zeker niet moeten laten liggen. Een goed en meeslepend verhaal voor jong en oud.

★★★★
het projectTitel: Het project | Auteur: Arne van der Linden | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: jeugdboeken |Leeftijd: 12+ | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 380 pagina’s | ISBN13: 9789463967983
| Verkrijgbaar sinds: juni 2021 |Recensent: Chantal Hutchison  | Datum recensie: 01-07-2021 | Prijs: € 17.50, e-book  €9.99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Hamleybooks logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.