Wolvenhart


wolvenhartHet is zomervakantie en net als vorig jaar zien de nichtjes Eva en Kaat elkaar weer. Dit jaar komt Eva naar Kaat toe in Mechelen. Ze heeft al een leuke week gepland, maar de plannen gaan niet door. Een inbraak in een kapel op de begraafplaats bij hen in de buurt gooit roet in het eten. Wanneer de meiden dankzij het beroep van Raf, de vader van Kaat, op sleeptouw worden genomen naar de begraafplaats, komen ze erachter dat er meer achter zit dan een simpele inbraak door vandalen. Ze ontdekken een geheimzinnig teken, waar vast en zeker een verhaal achter zit.

Ze besluiten op onderzoek uit te gaan om de antwoorden te vinden die ze zoeken. De jonge meiden komen steeds meer te weten over de geschiedenis van Mechelen in de 16de eeuw. En met name over Margaretha van Oostenrijk. Wat is de rol van het teken hierin? En wat heeft de mysterieuze Wolvenhart te maken met alles? Wat de meiden niet weten, is dat hun zoektocht niet zo onschuldig is als het lijkt, met gevaar voor eigen leven zullen ze het mysterie rondom Wolvenhart moeten ontrafelen.

Wolvenhart is het tweede deel dat over de avonturen gaat die Kaat en Eva beleven. Dit deel is geheel los te lezen van het vorige deel Ravenburcht. Ik heb dit eerste deel niet gelezen en heb er geen problemen mee ondervonden. Af en toe wordt er weleens naar zijn voorloper gewezen, maar dit was zo weinig dat dit niet storend was.

Het verhaal wordt afgewisseld tussen het heden en het verleden. Zo ga je de ene keer mee op avontuur met Eva en Kaat en dan lees je weer over Margaretha van Oostenrijk rond 1500. Dit vond ik een aangename toevoeging aan het verhaal. Er wordt als het ware een extra dimensie aan de zoektocht van de meiden toegevoegd.

De auteur heeft een prettige en niet al te moeilijke schrijfstijl, waardoor het boek lekker wegleest, wat voor de jongere lezers ook fijn is. De personages in het boek ogen sympathiek en ik leefde als lezer mee met de avonturen die ze beleefden.

Wolvenhart is zeker een boek dat ik aan kan raden aan mensen die op zoek zijn naar avontuur, met een boeiende geschiedenis. Ik geef dit verhaal maar liefst 4 sterren!

★★★★
wolvenhartTitel: Wolvenhart | Auteur: Ina de Man | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: Jeugdboeken, avontuur | Verkrijgbaar als: hardcover | 288 pagina’s | ISBN13: 9789464208016
| Verkrijgbaar sinds: 27-08-2021 |Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 02-09-2021 | Prijs: €17,50 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Hamleybooks logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.