777 vragen aan jezelf


Recensie 777 vragen aan jezelf door Fany van Hemelen:
Een leuk doe-boek, speciaal voor kinderen, waardoor je jezelf beter leert kennen.

777 vragen aan jezelf is een doe-boek. Het is gebaseerd op het boek 999 vragen aan jezelf, maar dat is een boek voor volwassenen. 777 vragen aan jezelf is speciaal ontworpen voor kinderen en bevat dan ook vragen die gericht zijn op hun belevingswereld. Wanneer ze dit boekje invullen en bewaren, hebben ze later een fijne verzameling weetjes over de leukste persoon die op aarde rondloopt. Wie denk je dat dat is? Dat zijn zij zelf natuurlijk!!! Als ouder is het misschien ook een leuk cadeauboekje met de feestdagen in het vooruitzicht. Als je kind dan niet alleen noteert, maar ook vertelt aan jou hoe het denkt, is het fijn om de band tussen jullie nog te versterken.

Toen ik dit boekje ontving, was ik onmiddellijk gefascineerd door de moderne en kleurrijke uitstraling. Er staan allerlei vragen in dit boekje en ze gaan over verschillende onderwerpen zoals school, je hobby’s, je dromen, je wensen, je angsten, je fantasie, je durf….

Enkele vragen uit dit boekje:
1. Wat was het vreemdste dier dat je hebt gehad?
2.Noem drie dingen waarom je blij bent dat je bestaat
3.Zou je jezelf willen laten klonen?
4. Waar kun je het slechtst tegen (meerkeuze)
5. Kies (opsomming) Ninja-Piraat, Verandering-Regelmaat, Oranje- Rood Wit Fluiten-Neuriën ,….

Het leuke aan dit boekje is dat ik, zelfs als volwassene, toch verrassende dingen over mezelf leerde. Hoewel dit doe-boek gericht is op kinderen, was het zelfs voor mij een uitdaging en erg leuk om de vragen te beantwoorden. Als je nog een kind bent, denk ik dat het extra leuk is om de vragen te beantwoorden en bij te houden. Zo kan je later, wanneer je iets ouder bent, terugkijken op hoe je vroeger over de dingen dacht. Misschien is het wel een goed idee om, om de zoveel tijd nog eens opnieuw de vragen te beantwoorden. Op die manier is het ook een soort “groei-boekje”. Wat ik zelf ook leuk zou vinden is om dit boekje niet enkel te gebruiken om voor jezelf in te vullen, maar bijvoorbeeld ook aan je vriendjes vragen te stellen.
777 vragen aan jezelf gaat dan jou niet alleen jezelf beter leren kennen; maar ook je vrienden.

Zelf ga ik 777 vragen aan jezelf zeker meenemen naar de opvang omdat het erg waardevol, grappig en leuk is om te gebruiken!

Psst:
” Ik ben al lang geen kind meer en toch vond ik deze vragen ook erg cool, creatief en verrassend!”

Heb je al meegedaan met de prijsvraag waarbij je dit boekje kunt winnen? klik hier

★★★★
Titel: 777 vragen aan jezelf | Uitgeverij BBNC | Categorie: Kids, 8 Plus | Uitvoering: paperback, invulalbum| EAN: 9789045322476 | Recensent: Fany van Hemelen | Datum recensie:14-10-2018 | Prijs: €12,50 | Bestellen