Expeditie natuur


Expeditie natuur52 zoektochten om mee(r) buiten te komen.

Dit originele jeugdboek is uitgevoerd met een kartonnen omslag en een ringband wat het bladeren gemakkelijker maakt. Je zou zelfs pagina’s eruit kunnen scheuren, mocht je dat gemakkelijker vinden tijdens een zoektocht. (Maar dat is wel een beetje zonde.)

Het boek is als het ware (zoals de titel al doet vermoeden) een expeditie voor stoere kinderen (aldus de auteur Sarah Devos).

In het boek zijn maar liefst 51 zoektochten opgenomen en er is ruimte gelaten voor een extra zoektocht die kinderen zelf mogen bedenken. Zo heb je voor elke week een nieuwe zoektocht.

Voor in het boek staat wat tekst met regeltjes om je op weg te helpen. Maar het belangrijkste vindt Sarah Devos het dat kinderen plezier beleven aan de expedities.

Als eerste zou je kunnen beginnen met de test die je in het boek aantreft. Door middel van het beantwoorden van vragen volg je telkens de pijltjes en ontdek je als vanzelf welke expedities het beste bij je passen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon door het boek bladeren en er telkens zelf eentje kiezen die je op dat moment het meeste aanspreekt.

Om je een idee te geven van de soort zoektochten die je aan zult treffen:
Een jakkiebakkietocht, waarbij je op zoek gaat naar zwerfvuil, vogelpoep en nog een paar viezige dingen.
Er is een expeditie waarbij je gezichten in bomen gaat spotten, die je vervolgens in het boek na zou kunnen tekenen.
Als laatste voorbeeld een vermakelijke zoektocht waarbij je tijdens een wandeling opdrachten moet doen wanneer je specifieke dingen tegenkomt. Een bruggetje: stap erover als een plank. Een wegwijzer: vertel een mop, enzovoort.

Expeditie natuur is een bijzonder creatief boek dat kinderen (en volwassenen) motiveert om er wat vaker (samen) op uit te trekken. Een aangenaam boek voor volwassenen die graag hun kinderen willen motiveren om met hen mee te gaan tijdens wandeltochten. Op deze manier hebben zowel de ouders als de kinderen meer plezier van deze gezamenlijke uitjes of zoals op de cover prijkt: Meer lol minder gezeur. Overigens is het boek ook een ideaal hulpmiddel voor leerkrachten die hun leerlingen graag mee naar buiten nemen om ze ter plekke meer over de natuur te leren.

★★★★★
Expeditie natuurTitel: Expeditie natuur | Subtitel: 52 zoektochten om mee(r) buiten te komen | Auteur: Sarah Devos | Uitgeverij: Davidsfonds-Infodok | Categorie: jeugdboeken | Verkrijgbaar als: paperback met ringband | 96 pagina’s | ISBN13: 9789002272912 | Verkrijgbaar sinds: 18 mei 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 31 maart 2023 | Prijs: €15,99 | Online te bestellen via: Bol.com

Davidsfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.