Aant-Jelle Soepboer en Richard Zuiderveld geven beiden geschiedenisles aan middelbare scholieren van elf tot vijftien jaar. Ze vinden dat historie het meest tot leven komt als er spannend en meeslepend over wordt verteld. Daarom lezen ze de verhalen ook voor in de klas. Dus wil je op een leuke, grappige en spannende manier kennismaken met de Nederlandse geschiedenis? Lees dan Vet oud!

Vet oud!Vet oud! gaat over de hele geschiedenis van Nederland, van de tijd van jagers en boeren tot de tijd van televisie en computer. Vet oud! is bedacht en geschreven door twee jonge docenten geschiedenis, die vinden dat er tegenwoordige te weinig verhalen worden verteld, want geschiedenis is het vertellen en daardoor beleven van verhalen.

Vooraf aan ieder verhaal wordt op een korte en duidelijke manier uitgelegd wat er in die tijd allemaal in Nederland gebeurde. Hoe zag ons land er toen uit? Wie was er de baas en hoe gingen mensen met elkaar om? Maar vooral: welke avonturen beleefden de kinderen? Leef mee met Jorn als hij meevecht met de Vikingen of met Mieke als ze Joodse onderduikers helpt te verstoppen. Voor je het weet heb je het boek uitgelezen en heb je op een leuke manier alles van de Nederlandse geschiedenis geleerd.

De geschiedenis was nog nooit zo leuk als met Vet Oud! Een boek geschreven door twee schrijvers wat gaat over de geschiedenis van Nederland. Er worden 25 verschillende verhaaltjes vertelt die zich in allerlei verschillende tijden afspelen. Je hoeft het boek niet in eén keer uit te lezen. Als je iets wilt weten over de prehistorie, ga je het hoofdstuk: de tijd van de jagers en boeren lezen. Wil je iets weten van de Middeleeuwen, dan ga je het hoofdstuk: de tijd van de steden en staten lezen.

Dit boek is heel erg leerzaam en ook goed om te gebruiken voor school. Het is op een erg leuke manier geschreven omdat het allemaal korte verhalen zijn. Ook is het niet te heftig voor de kleinere kinderen. Ik heb al veel geleerd van dit boek, zoals dat het woord salaris uit de tijd van de Bataven en Romeinen komt en dat ‘Sal’, in het Latijns Zout betekent. Vroeger, in die tijd werd er betaald met zout.

Vet oud! is een leerzaam boek voor jong en oud en een echte aanrader als je op een leuke manier meer over de geschiedenis te weten wilt komen.

Auteur: Aant-Jelle Soepboer en Richard Zuiderveld
ISBN 9789045201283
Uitgever: Karakter Uitgevers
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 01-03-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.