Guinness World Records 2023


Guinness World Records 2023Dit boek neemt je mee op reis langs de meest recente, bijzondere, gekke, rare, spannende en unieke records van onze wereld en zelfs uit onze ruimte! 

De reis begint staand op een heteluchtballon op ruim 4 km hoogte. Voor dit record had waaghals Remi zich verkleed als astronaut. Maar echte astronauten maken ook bijzondere records. Zo is het hun gelukt om voor het eerst voedsel te kweken en hebben ze zelfs een echt muziekoptreden gegeven! Terug op de aarde zijn er ook ontzettend veel records gemaakt. En al deze records zijn bij elkaar gebundeld in dit prachtige boek waarin je je geen minuut zult vervelen!

Het Guinness World Records 2023 is gemaakt voor de jeugd, maar ook voor volwassenen valt er heel veel in te ontdekken. Eigenlijk verraadt alleen de cover dat de doelgroep de jeugd is, want de inhoud is bepaald niet kinderachtig. Toch is de cover heel bijzonder. Samen met de cover van de boeken van 2021 en 2022 vormt het het kunstwerk gemaakt door Rod Hunt in al zijn glorie. De illustratie zit vol kleine tekeningetjes die alle records uit het boek symboliseren. En na het lezen van het boek zul je de meeste inderdaad terug herkennen.

Het boek kun je op twee manieren “lezen”. Je kunt in de inhoud kijken over welk onderwerp je wilt lezen/weten en welke records eromheen zijn gemaakt. Maar zelf vond ik de “bladermethode” veel leuker. Dit komt omdat het boek helemaal vol staat met kleurrijke foto’s. En door er dan gewoon doorheen te bladeren trok steeds een andere foto mijn aandacht. Ze maakte mij nieuwsgierig naar het record en ik vond het leuk om op deze manier heel veel nieuwe informatie te krijgen over ontzettend veel verschillende onderwerpen.

Guinness World Records 2023 illustratie

Er is echt heel veel leuks te ontdekken in dit boek. Het is veel te veel om in een recensie op te noemen. Daarom vind ik het leuk om mijn persoonlijke top 3 met jullie te delen.

Persoonlijke top 3:
Op de derde plek staat ’s werelds hoogste sneeuwpopvrouw. Met haar 37,21 meter was ze zelfs hoger dan het vrijheidsbeeld! Met twee sparren als armen, vrachtwagenbanden als knopen en een speciale “wortel” van 2,5 meter lang kon je niet echt om haar heen. Helaas zal ik haar nooit in het echt kunnen bewonderen, want na 5 maanden was ze volledig weggesmolten.

De tweede plek is voor de meest premature baby van de wereld. Baby Curtis werd 132 dagen te vroeg geboren en had een overlevingskans van minder dan 1%. Toch wist hij te overleven en toen hij 9 maanden was, mocht hij het ziekenhuis verlaten. Een mooi en hoopvol wonder dat mij wist te emotioneren. Ik hoop dat hij een prachtig leven tegemoet mag gaan.

Op één staat de grootste rundvleesproducent. De afbeelding laat een reuze hamburger zien in US National Mall. De afbeelding visualiseert de miljarden kilo’s rundvlees die in de VS worden geproduceerd. Dit zet je toch wel even aan het denken…

Ik vind het Guinness World Records 2023 een echte aanrader voor jong en oud. Het maakt je nieuwsgierig en daardoor wil je het lezen. Ongemerkt leer je er ook heel veel van. Daarom is het ook zeker een aanrader voor scholen.

Ik heb je mijn persoonlijke top 3 gegeven, maar het maakt mij ook nieuwsgierig naar hoe jouw top 3 eruitziet na het lezen van dit boek. Ik zou het dan ook erg leuk vinden om jouw lijstje terug te lezen op dit blog. Ik ben benieuwd!

★★★★★
Guinness World Records 2023Titel: Guinness World Records 2023 | Leesfragment | Auteurs: diverse | Illustrator: |Uitgeverij: De Fontein  | Categorie: jeugdboeken, informatief | Verkrijgbaar als: hardcover | 256 pagina’s met foto’s | ISBN13: 9789026161650 | Verkrijgbaar sinds: 13 september 2022| Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 16-10-2022  | Prijs hardcover: €26,50 | Online te bestellen bij: Bol.com, Bookspot en Bruna

De Fontein logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.