Pettson & Findus – Spelletjes met letters en woorden


SpelletjesRecensie Pettson & Findus – Spelletjes met letters en woorden:
Alle Pettson & Findus-fans goed opgelet: er zijn nu hele leuke spelletjesboeken uitgekomen!

In Spelletjes met letters en woorden is Findus verdwaald op de boerderij. Nu mist hij Pettson heel erg. Kun jij hem de weg wijzen? Maar pas op, want onderweg zul je ook de mukkels tegenkomen. Zij zijn altijd heel ondeugend. Zo hebben ze letters verstopt, woorden door elkaar gehaald en spreken ze in een geheime mukkelcode! Lukt het jou om alle puzzels op te lossen?

Voor kinderen vanaf 5 jaar zijn er nu twee spelletjesboeken van deze leuke serie beschikbaar, namelijk cijfers en vormen en letters en woorden. Mijn dochter van net 7 heeft het letter- en woordenboek ontvangen en ze was direct enthousiast. Want haar eerste reactie was: “Wouw, een vakantiedoeboek!” Ik kreeg zelf niet eens de kans om het bekijken. Gelijk werden haar potloden erbij gepakt en ging ze aan de slag.

Het niveau van de puzzels is vooral bedoeld voor de oudste kleuters en kinderen die in groep drie zitten. Mijn dochter gaat na de vakantie naar groep 4, maar ook voor haar was het nog erg leuk om te doen, vooral omdat het nu vakantie is. Het leukst vond ze het om de mukkelcodes te ontcijferen. Dat ze eerst niet precies wist wat een mukkel is, was geen probleem. “Het wordt gewoon uitgelegd hoor mama, dus het is niet erg als je niet de boeken hebt gelezen.”

Ook de letterlabyrinten en woordzoekers vond ze erg leuk. Zo oefende ze ook gelijk weer even het verschil tussen klinkers en medeklinkers. Dat ze erg enthousiast was, bleek wel de volgende ochtend nadat ze het boek had ontvangen. Nog voor het ontbijt zat ze met haar potlood woorden met een t te tekenen.

Ik kan er erg van genieten wanneer een boek goed aansluit bij de belevingswereld van een kind. Het moet ook niet te moeilijk zijn en toch uitdagend en dat is in dit puzzelboek goed gelukt. Het boek ziet het er erg aantrekkelijk uit. De illustraties zijn erg grappig en zeer gedetailleerd weergegeven. Daarnaast is alles in kleur, waardoor het nog aantrekkelijker is. Het is bijna zonde om erin te werken! Wat ook leuk is, is dat er een soort verhaallijn doorheen loopt, waardoor alle puzzels bij elkaar passen. Achterin staat het alfabet in zowel hoofdletters als kleine letters afgedrukt. Dit is erg handig want mijn dochter heeft nog geen hoofdletters geleerd en vond vooral de I moeilijk te herkennen. Ook staan achterin de oplossingen. Eerst vond ik dit niet nodig, maar achteraf was het toch heel nuttig. Want nu kon mijn dochter zelf de puzzels nakijken en haar foutjes er uithalen.

De puzzelboeken van Pettson & Findus mogen deze zomer niet ontbreken, want of je ze nu meeneemt op reis of gewoon lekker thuis gaat maken, je zult er heel veel plezier aan beleven, dat is zeker en het is nog leerzaam ook! Wij waarderen het boek dan ook op 5 sterren. 

★★★★★
SpelletjesTitel: Pettson & Findus – spelletjes met letters en woorden | Inkijkexemplaar | Auteur en illustrator: Sven Nordqvist | oorspronkelijke titel: Pyssla med Pettson & Findus: Bokstaver och ord | Uitgeverij: Davidsfonds, Infodok | Categorie: puzzelboek, kinderen, vakantie | Verkrijgbaar als: paperback | 32 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789002277030 | Verkrijgbaar sinds: 3 juni 2022 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 30-07-2022  | Prijs paperback: €11,99 | Bestellen

Infodok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.