Young Scientist Vakantieboek Zomer 2019


Recensie Young Scientist Vakantieboek Zomer 2019 door Sandra Hutchison:
Tjokvol zonnige weetjes en puzzels

In dit diverse vakantieboek, voor kinderen van 8 tot 12 jaar, worden in één klap veel lastige onderwerpen op een heldere manier besproken. Leergierige kinderen hoeven school niet te missen deze zomervakantie, ze kunnen met dit boek hun hart ophalen. Vervelen is er niet meer bij! In het Young Scientist Vakantieboek Zomer 2019 is er ruimte gelaten om je gegevens in te vullen, zo wordt dit boek echt een uniek boek voor jezelf. Geef antwoord op vragen, maak de cijfer-naar-cijfertekeningen af en vul de Quiz en berekeningen in.

Is je kind normaal gesproken niet zo’n uitblinker in de klas, dan komt daar na dit boek misschien wel verandering in. De onderwerpen zijn stuk voor stuk pakkende vraagstukken waar de meeste kinderen belangstelling voor hebben. Neem bijvoorbeeld de sterren, het menselijk lichaam en de bijzondere eigenschappen van dieren. Welk kind wil daar nou niet meer van weten?

Met dit boek worden de op het eerste gezicht lastige vraagstukken op een begrijpelijke wijze uitgelegd. Kom alles te weten over het ontstaan van de zon, de meest bijzondere plekken op aarde en het licht.

In het boek is veel gebruik gemaakt van kleur, vooral de kleur geel komt veel aan bod. Hierdoor krijgt het boek direct een vrolijke zomerse uitstraling. De vele foto’s en grappige illustraties bij de teksten maken het geheel tot een feestje. Zo saai (zoals vaak op school) hoeft leren dus helemaal niet te zijn!

Naast de vele wetenswaardigheden valt er nog veel meer te ontdekken in het mooi vormgegeven boek, zoals diverse puzzels, codekrakers, rekensommen, doolhoven en experimenten. De grappige experimenten worden duidelijk beschreven en kunnen kinderen zelf thuis of tijdens een vakantie elders uitvoeren. Hoe leer je nu sneller dan door iets zelf te doen?

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2019 is echt een aanrader voor alle kinderen uit de bovenbouw. Leerzaam en vermakelijk!

★★★★★
Titel: Young Scientist Vakantieboek Zomer 2019 | Van de makers van NewScientist | Uitgeverij: Veen Media | Categorie: Non-fictie kinderboeken | Uitvoering: paperback | 100 pagina’s | ISBN13: 9789085716464 | Verkrijgbaar sinds: mei 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 06-07-2019 | Prijs: €12,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.