Amari en de Nachtwachters


amariRecensie Amari en de Nachtwachters door Chantal Hutchison:

Amari Peters heeft geen fijne laatste schooldag van het jaar. Ze komt door klasgenoot Emily in de problemen. Zij beweert namelijk dat Quinten Peters, Amari’s oudere broer die vermist is, dood is. Maar Amari weet wel beter. Zij is er namelijk van overtuigd dat haar broer nog leeft. Waar hij is, weet ze nog niet. Totdat ze een tikkende koffer tegenkomt met daarin een uitnodiging voor het Bureau van Bovennatuurlijke Zaken. Eén vraag komt bij haar op: zou hij op het Bureau zijn? In één klap zal haar wereld veranderen. Ineens bestaan er allerlei wezens zoals tovenaars en elfen, waar ze eerder geen weet van had.

Terwijl Amari meer probeert te weten te komen over de vermissing van haar broer, moet ze ook nog eens slagen voor de proeven van het Bureau. Op het Bureau krijgt iedere student een bovennatuurlijke gave, wat gebaseerd is op het talent dat diegene al bezit. Nu blijkt haar talent niet alleen illegaal te zijn, maar ook is er een slechte tovenaar die achter haar aan zit. Zal Amari de geheimen van de bovennatuurlijke wereld kunnen ontrafelen en zo meer over haar broers vermissing te weten komen?

Amari en de Nachtwachters is niet alleen een plaatje van buiten, maar ook van binnen. Wat een magisch en avontuurlijk jeugdboek. Van begin tot eind waan je je in een soort achtbaan. De illustraties bij elk hoofdstuk zijn een leuke toevoeging aan het geheel. Het lezen van dit boek was voor mij echt genieten.

De lezers zullen zich ook kunnen herkennen in dit verhaal. Het is niet alleen fantasierijk, maar ook de realiteit komt sterk naar boven in dit verhaal. Hoe ga je ermee om als je anders bent dan de rest? Zo lees je mee hoe Amari zich ontwikkelt gedurende het verhaal.

Het magische aspect van het verhaal is geweldig. De auteur heeft een indrukwekkende wereld weten te creëren vol met magische wezens en andere zaken. Het is zeker niet het enige boek dat ik van deze auteur wil lezen. Ik hoop zelfs dat er nog een vervolg op dit deel komt. Amari en de Nachtwachters verdient vijf magische sterren.

HarperCollins

★★★★★
amariTitel: Amari en de Nachtwachters | Auteur: B.B. Alston | Uitgeverij: HarperCollins | Categorie: jeugdboeken | Verkrijgbaar als hardcover, luisterboek en e-book | 368 pagina’s | ISBN13: 9789402707397 | Verkrijgbaar sinds: 06-04-2021| Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 09-05-2021 | Prijs: €17.99, e-book €9.99| Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.