De Pompoenprins


De PompoenprinsSprookjes met een boodschap

In De Pompoenprins staan vier moderne en hartverwarmende Italiaanse sprookjes.

De Pompoenprins – Cristina Oliva
Prins Kevinick is bang om echt te leven. Hij leert in De Pompoenprins over het overwinnen van angst, over geluk en over kwetsbaarheid.

Het verhaal van Brando – Cristina Carini
Als volwassenen hun hart sluiten voor schoonheid en liefde, moeten Brando en zijn vrienden zorgen dat de mensen zich hun dromen weer herinneren.

“Juist omdat zij van jongs af aan met dieren was opgegroeid, had het meisje veel over het leven geleerd. En ze had vooral geleerd om zonder aarzelen haar hart te gebruiken, want zij had begrepen dat de grootste kracht uit het hart komt.” – Cristina Carini

Het verhaal van Doson – Cristina Carini
Wanneer Doson en de rest van het vogelvolk niet meer welkom zijn in hun stad, laten ze zien dat zij veel slimmer kunnen zijn dan mensen denken.

Een middag in het circus – Anna Maria Colantoni
Lillo ontdekt hoe belangrijk het is om niet in gevangenschap, maar in vrijheid te leven met degenen van wie je houdt.

De Pompoenprins is een bijzonder sprookjesboek met vier korte verhalen die niet alleen leuk en aansprekend zijn, maar ook een mooie boodschap in zich dragen.

Deze sprookjesbundel leent zich uitstekend om te worden voorgelezen, maar is ook zeer geschikt om door de jonge lezer zelfstandig te worden opgepakt. De verhalen in de bundel zijn weliswaar avontuurlijk, maar zeker niet eng en ze zijn, door de eenvoudige en tot de verbeelding sprekende opzet, goed te volgen en gemakkelijk te begrijpen.

De drie auteurs zetten met hun sprookjes kinderen en dieren in hun kracht en tonen door middel van hun vertellingen op mooie en aansprekende wijze hoe belangrijk het is om vanuit je hart te leven. De personages van Cristina Oliva, Cristina Carini en Anna Maria Colantoni laten zien dat, en hoe, kinderen en dieren volwassen mensen kunnen leren om minder in hun hoofd te leven. De hele bundel draagt liefde in zich in alle mogelijke vormen. Liefde voor elkaar, liefde voor dieren, liefde voor de natuur en, niet in de laatste plaats, de liefde voor jezelf.

De verhalen in De Pompoenprins gaan schuil achter een vrolijk gekleurde en aansprekend geïllustreerde cover. En daar houden de mooie illustraties niet op. Mariska Maas begeleidt alle sprookjes met prachtige zwart-wit tekeningen, die de wijze, warme en lieve lessen in de verhalen nog meer laten leven. Deze verhalenbundel voor de jonge lezer krijgt, mede door de combinatie van de sprookjes en de illustraties, 4 sterren van mij. 

dvp logo

★★★★
De PompoenprinsTitel: De Pompoenprins | Auteurs: Cristina Oliva, Cristina Carini, Anna Maria Colantoni | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: jeugdboeken, sprookjes | Leeftijd: 7-9 jaar | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 60 pagina’s | ISBN13: 9789493265035 | Verkrijgbaar vanaf: april 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 03-05-2022 | Prijs: €13,95 en e-book €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.