De Zoete Tovenaars 1 – Het magische verbond


Het magische verbondRecensie De Zoete Tovenaars 1 – Het magische verbond door Sheila Vermeulen:
Denk goed na voordat je een snoepje kiest. 

Eline gelooft niet in magie. Dat soort dingen bestaan gewoon niet en dat laat ze zich ook niet wijsmaken. Maar als er na het eten van een stukje chocolade rare dingen gebeuren met haar buurmeisje Charlie, schiet Eline te hulp en begint ze toch te geloven dat de legende over het magische snoepgoed waar kan zijn.

“Toen zag Eline het ook. Eerst nam alleen de punt van Charlies neus de kleur van een grassprietje aan, maar vervolgens kleurde ook de rest van haar huid groen.”– Tanja Voosen

Terwijl de twee buurmeisjes zoeken naar een manier om Charlie te helpen, ontdekken ze dat de mysterieuze Robin meer weet. Met zijn drieën moeten ze een raadsel en een koffer vol zoete lekkernijen volgen om op de plek te komen waar hun probleem kan worden opgelost: het hoofdkwartier van de Zoete Tovenaars.

Eline, Charlie en Robin zijn echter niet de enigen die deze geheime plek proberen te vinden en dat maakt de zoektocht een stuk gevaarlijker.

Het magische verbond van Tanja Voosen is een heerlijk jeugdboek vol avontuur, snoep, magie en, boven alles, krachtige vriendschap.

Alhoewel ik ook echt kan genieten van e-books en de ruimte in mijn boekenkast daar behoorlijk mee geholpen is, geef ik bij dit soort geïllustreerde boeken toch de voorkeur aan de papieren versie. De mooie hardcover en de aansprekende illustraties zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, ze zorgen er ook voor dat het verhaal nog meer tot leven komt.

Maar los van het bovenstaande is het verhaal ook gewoon hartstikke leuk geschreven en zal de vertelstijl van Tanja Voosen niet alleen de jongere lezer aanspreken. In dit spannende avontuur vermijdt de auteur een te kinderlijke toon, maar behoudt daarbij wel de ongecompliceerde, jeugdige en fantasievolle sfeer, die dit soort jeugdboeken zo betoverend kan maken.

Het idee van de magische snoepjes vind ik niet alleen origineel, het spreekt ook echt tot de verbeelding. Want wie zou er af en toe nou niet van deze combinatie willen genieten. De hartverwarmende personages, met hier en daar een slechterik, zijn echter de allergrootste kracht van dit verhaal. Waarbij de grappige familie Suikerbuik en de drie jonge en moedige helden wat mij betreft de uitblinkers zijn.

Het magische verbond is het veelbelovende eerste deel uit de jeugdboeken serie De Zoete Tovenaars en smaakt zeker naar meer van dit soort magische zoetigheid. Deel 1 van deze reeks krijgt daarom ook 4.5 sterren van mij.

unieboek

★★★★
Het magische verbondTitel: Het magische verbond | Serie: De Zoete Tovenaars | Auteur: Tanja Voosen | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | Categorie: jeugdboeken, zelflezen | Leeftijd: 9-15 jaar | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 272 pagina’s | ISBN13: 9789000377961 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 13-09-2021 | Prijs: €16,99 en e-book €11,99 | Bestellen

blazer-pro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.