Ottilie en de welkende wereld


Recensie Ottilie en de welkende wereld door Brigitte Audiens:
Ottilie en de welkende wereld is het derde en laatste deel van de spannende trilogie van Rhiannon Williams.

In de vorige twee delen maakten we reeds kennis met Ottilie en haar broer Wallie Bolder. Zij werden samen opgeleid tot drochtenjagers in Fort Fiori. Dit was niet zonder slag of stoot, want er werden eerst geen meisjes toegelaten. In de vorige boeken kun je meer lezen over hoe dit gebeurde en op welke manier de overige meisjes hun opleiding tot vechten gekregen hebben.

Hun vrienden Ed, Perry, Leo, Zoef en ook de meisjes Skip, Myra, Alba en nog vele anderen zetten zich allemaal mee in om het Fort Fiori te beschermen tegen de magische krachten, maar het is niet eenvoudig. Samen met de zweefsluipers Maestro en Nox vliegen ze rond om poolshoogte te nemen.

Het Fort ligt in de Engte en door de duistere krachten en betoveringen worden de omringende bossen volledig zwart en zitten er veel monsters en drochten in verstopt zoals de horrahaks, prikkers, een olligorg enz.

Deze drochten staan onder leiding van een duistere figuur. Maar wie is dit? Dat proberen onze vrienden te achterhalen in dit verhaal. Ze vermoeden dat het een heks is, die met haar magische krachten zoveel mogelijk jagers aan haar kant zal proberen te krijgen.

Uiteraard geven Ottilie en haar medejagers zich niet zomaar over. Ze verzetten zich en gaan op zoek naar zoveel mogelijk antwoorden, want er zijn nog heel veel vragen.

Bijgevolg komen er nog vele spannende zoektochten met ongelooflijke avonturen die niet zonder gevaar zijn.

De drochtenjagers zijn ondertussen al jarenlang gewend om met elkaar samen te werken. Ze kennen elkaar door en door. Dit is natuurlijk in hun voordeel als ze het gevecht moeten aangaan tegen de slechteriken. Maar komen ze nog op tijd ?

Rhiannon Williams is er wederom in geslaagd om een heel spannend derde deel te schrijven. Alle vragen vinden nu hun langverwachte antwoorden.

Dit deel zit boordevol actie. Er komen ook veel magische krachten aan te pas, maar alles vloeit samen in een mooi samenhangend verhaal. Je voelt de emoties hoog oplaaien. De sterke vriendschapsbanden die ontstaan zijn na jarenlange opleiding en samenleven, maken de groep sterker. Je voelt dat een blik in hun ogen meer zegt dan woorden.

Rhiannon kan dit zo mooi en gedetailleerd weergeven in haar beschrijvingen. Het vloeit precies zo vlotjes uit haar pen. Het boek leest ook heel vlot, mede door de korte hoofdstukken en het gewone taalgebruik. Het is boeiend geschreven, met de nodige spanning. Je wilt blijven doorlezen.

Als je je ogen zou sluiten, kun je zo mee het avontuur instappen. Rhiannon schrijft zo beeldend dat je precies in een avonturenfilm terechtkomt.

Dit verhaal is zeker geschikt voor een lezerspubliek tussen 9 – 10 jaar dat houdt van fantasy, actie en avontuur.

Wil jij graag de bende van Ottilie in actie zien en weten wie er gewonnen heeft? Dan kan ik je enkel aanraden om het derde deel Ottilie en de welkende wereld te lezen. Dit is het heftigste boek van de trilogie.
★★★★★
Titel: Ottilie en de welkende wereld | Auteur: Rhiannon Williams | Uitgeverij Gottmer | Categorie: jeugdboeken: Actie & Avontuur, Fantasy | Verkrijgbaar als: paperback | 336 pagina’s | ISBN13: 9789025771508 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2020 | Recensent: Brigitte Audiens | Datum recensie: 29-10-2020 | Prijs: €16.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.