Van YouTube-ster tot Rapper


Recensie Collins geheime Channel 2 door Jolanda Kalkman:
Van YouTube-ster tot Rapper

Ik ben Collin. Ik heb een geniaal brein dat net zo werkt als het brein van Einstein. Ik ben tussen de twaalf en veertien jaar oud. Mijn muziekleraar, Jace, heeft er zin in, want hij heeft groot nieuws! Hij mag een klein klassiek concert verzorgen en iedereen die bereid is om zich hiervoor in te zetten, krijgt een mooi cijfer op zijn rapport!

Ik neem me voor om hierover een thema te maken voor mijn YouTube-kanaal.
Ik heb namelijk al een tijdje mijn eigen CMC-kanaal met al meer dan 1000 abonnees. Maar niemand weet dat ik het ben, want ik draag een poemamasker. Slim van mij, hè? Zelfs Kim weet niet dat ik dat ben. Hier ben ik DE STER van de school!

Mijn doel is om Kim duidelijk te maken dat IK de Coolste gast ben in haar leven. Maar de laatste tijd gaat ze wel heel erg veel met mijn grootste vijand Willem (Graaf Dracula) om en daar moet ik snel iets aan doen! Want Willem is het lievelingetje van elke leraar en ik wil koste wat het kost beter zijn dan hij! Maar nu wil Kim meedoen in mijn orkest, omdat ze zingen leuker vindt dan op pauken slaan. Maar eigenlijk ben ik helemaal niet muzikaal…

Met Collins geheime Channel heeft Sabine Zett een populaire serie voor kinderen vanaf een jaar of tien geschreven. Door de hedendaagse onderwerpen, de humor, het gebruik van veel tekeningen en het wisselen in lettertype en -grootte is het erg aantrekkelijk voor deze doelgroep. Ook kinderen die niet zo van lezen houden, kunnen zich vermaken met dit soort boeken. Erg goed dat ze hierop heeft ingespeeld.

De illustraties zijn van Falk Holzapfel en passen uitstekend bij het boek. Het is een echte aanvulling en voor dit type boeken zelfs ondenkbaar wanneer ze zouden ontbreken. Ze vertellen net als in een stripboek zelf al het verhaal. Wanneer je door het boek heen bladert, zie je wat er gebeurt. Soms zijn de tekeningen erg uitvergroot door het tekenen van brede of juist puntige kinnen, grote ogen of bijvoorbeeld extreem lange lichaamsdelen.

Foto: Jolanda Kalkman

Robbert (12) heeft het boek in enkele avonden uitgelezen. “Ik vond het een grappig verhaal. Het speelt zich in deze tijd af en het is heel modern. De plaatjes vind ik ook erg grappig en passen goed bij de tekst. Er is veel in verschillende soorten lettertype geschreven en dit maakt het aantrekkelijk om te lezen. Ik moest er vaak om lachen. De kaft ziet er ook leuk uit. De titel spreekt mij aan want ik kijk ook graag op YouTube. Maar 1000 volgers vind ik wel wat weinig! Dan ben je echt nog geen ster!”

“Het eerste deel, van underdog tot YouTube-ster heb ik ook gelezen. Het sluit wel op elkaar aan, maar je kunt ze ook los van elkaar lezen, omdat er een inleiding in het boek staat.
Ik vond alle twee de delen even leuk.“

“Ik raad dit boek andere kinderen aan, omdat het echt van deze tijd is en iedereen wel op YouTube kijkt. Ook leest het lekker makkelijk en omdat het grappig is, blijf je lezen. Ik geef dit boek 4 sterren.”

Ik kan mij heel goed vinden in het oordeel van mijn zoon. Het is als ouder erg leuk om te zien hoe je kind kan genieten van deze boeken. Daarom ook 4 sterren van mij.

★★★★

Titel: Collins geheime channel 2 | Auteur: Sabine Zett | Uitgeverij Holland | Categorie: Jeugdboeken, 10 plus | Uitvoering: hardcover | 192 pagina’s | ISBN13: 9789025114428 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 16-08-2019 | Prijs: €15,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.