Van underdog tot YouTube-ster


Recensie Collins geheime channel – van underdog tot YouTube-ster door Jolanda & Robbert Kalkman:
Toen het boek binnenkwam en mijn zoon Robbert (11) hem zag, was ik het gelijk kwijt. Ik “mocht” het boek slechts even doorbladeren. Maar ik begreep al heel gauw dat door de manier van schrijven, het gebruik van speelse lettertypes en de vele leuke illustraties van Falk Holzaplan, kinderen van deze leeftijd heel erg aanspreken. Ik heb hem dan ook heerlijk laten lezen. De rest van deze recensie is dan ook vooral door hem gemaakt.

Robbert: ”Het boek gaat over een jongen, Collin. Hij is samen met zijn allerbeste vriend Jo-Jo de nerd van de klas. Hun doel is om populair te worden bij iedereen en vooral bij de meisjes. Want stiekem is hij verliefd op Kim, maar dat zegt hij natuurlijk niet hardop.
Zijn grootste vijand is Willem, oftewel, Dracula. Willem is popiejopie vanwege zijn dure spullen en ligt wel goed bij de meisjes.
Maar wanneer Collin tijdens gym de stabiele zijligging gaat doen (eigenlijk had hij zich gewoon op de grond laten vallen), vond de gymjuf dit zo’n goed idee, dat Jo-Jo en hij plotseling de Kings zijn.
In de fietsenstalling hoort Collin dat Kim beautytips op YouTube volgt en dat ze hier helemaal vol van is. Dit brengt Collin op een idee, of eigenlijk op het beste idee ooit! Hij begint zijn eigen YouTube kanaal! En Jo-Jo moet hem daarbij gaan helpen.
Maar hoe word je zo snel mogelijk bekend zonder geld om je kanaal te promoten? En lukt dat ook zonder dat hij zichzelf voor gek zet?”

Robbert: “Ik vond het een heel leuk boek. Het verhaal is helemaal van deze tijd. Ik kijk zelf ook graag YouTube filmpjes.
Ik denk dat dit boek anderen van mijn leeftijd ook erg aan zal spreken.
Het taalgebruik was grappig. Het leest heel makkelijk en daardoor had ik het ook heel gauw uit.
De tekeningen vond ik eigenlijk nog het leukst (grinnik). Deze passen helemaal bij het verhaal. Het einde van de maskers vond ik wel een beetje raar. Ik zou dit zelf nooit doen!”

Robbert: “Ik waardeer het boek op 4 sterren.”

En daar kan ik mij alleen maar helemaal bij aansluiten. Dit zijn echt boeken die kinderen vanaf een jaar of 10 aanspreken. En wanneer ze het dan direct zelf willen gaan lezen, dan is een boek geslaagd.

★★★★
Titel: Collins geheime channel – van underdog tot YouTube-ster | Auteur: Sabine Zett | Uitgeverij Holland | Categorie: Kids, 8 plus | Leeftijd: 10-12 jaar | Uitvoering: hardcover | 192 pagina’s | ISBN13: 9789025114213 | Verkrijgbaar sinds: september 2018 |Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 11-12-2018 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.