Dog Man 1


Recensie Dog Man 1 – Dog Man door Sonja Hubregtse:
Het boek Dog Man is het eerste deel van de gelijknamige serie Dog Man. Andere reeds verschenen delen zijn: Dog Man gaat los! & Dog Man en de gekloonde kat. Kenmerkend aan deze serie zijn de kleurrijke strips die het boek vullen met spannende en grappige avonturen.

Dog Man ontstaat door een ontploffing van een bom. Een politieagent en een politiehond proberen een bom te ontmantelen, wat helaas mislukt. Omdat beiden zwaar gewond zijn, zorgen dokters ervoor dat er één persoon van gemaakt wordt. Het hoofd van een politiehond wordt op het lijf van een politieman genaaid. Dog Man is ontstaan! Vreemde karaktereigenschappen blijven van beiden behouden, zodat Dog Man regelmatig aan botten likt, bezeten is van ballen, graag in dode vissen rolt…en dat als politieagent!

Dit verhaal gaat over Karel de Kat die Dog Man wil vernietigen. Karel heeft een hekel aan Dog Man, omdat hij de beste van de wereld zou zijn. Karel bouwt daarom een stofzuiger, omdat honden daar bang voor zijn. Uiteraard is Dog Man erg slim en komt hij er goed mee weg.
Hoewel Karel erg goed overweg kan met onzichtbaarheidsspray en leefspray (hiermee wekt hij hotdogs tot leven) en hij erg grappige situaties veroorzaakt door broeken naar beneden te trekken, komt hij keer op keer toch weer terug in de gevangenis.

Foto: Sonja Hubregtse

De vele grapjes in het boek zorgden ervoor dat onze kids regelmatig in een deuk lagen. De bijzondere uitvindingen, zoals de Fikkie prikker 2000 en de Woordweg 2000 vonden ze erg origineel bedacht.
De Omsla-No-Scoop pagina was hier duidelijk favoriet! Dit is een pagina die je snel heen en weer moet bewegen zodat de plaatjes ‘bewegen’. Hiervan staan er een aantal in het boek.
Aan het einde van het boek is er nog een rubriek ‘Hoe teken ik..’ te vinden. Hier kun je vier personages uit het boek natekenen, waarbij vooral onzichtbare Karel erg goed gelukt is.

★★★★
Titel: Dog Man | Auteur: Dav Pilkey | Uitgeverij Condor | Categorie: Zelfleesboeken | Uitvoering: hardcover | 231 pagina’s| ISBN: 9789492899019 | Verkrijgbaar sinds: juni 2018 | Recensent: Sonja Hubregtse | Datum recensie: 21-08-2019 | Prijs: €10,00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.