Dog Man gaat los! (2)


Recensie Dog Man gaat los! door Sonja Hubregtse:
Dog Man gaat los! is het tweede deel van de serie Dog Man. Een kleurrijk boek vol met grappige strips met spannende avonturen.

Dog Man ontstaat door een ontploffing van een bom. Een politieagent en een politiehond proberen een bom te ontmantelen, wat helaas mislukt. Omdat beiden zwaar gewond zijn, zorgen dokters ervoor dat er één persoon van gemaakt wordt. Het hoofd van een politiehond wordt op het lijf van een politieman genaaid. Dog Man is ontstaan! Het lastige is wel dat beiden de eigenschappen van zichzelf behouden, waardoor Dog Man regelmatig aan botten likt, bezeten is van ballen, graag in dode vissen rolt…en dat als politieagent!

Dit avontuur begint allemaal met de verjaardag van de baas. Dog Man moet, als cadeau, een levende vis gaan kopen, waardoor hij in de dierenwinkel terechtkomt en zich flink misdraagt. Zijn baas krijgt nog andere cadeaus van collega’s, maar dat heeft gevolgen voor de gekochte vis van Dog Man.
Hilarische avonturen en geinige illustraties zorgen ervoor dat je blijft lezen én lachen. Belevenissen met een geheimzinnige onbekende leefspray, gehoorzaamheidsspray, de liefdesstraal en de goed doordachte plannen maken het verhaal spannend en hilarisch. Tevens vindt er ook nog een achtervolging plaats op een boef.
Het boek is verdeeld in negen hoofdstukken, een epiloog en een voorstukje van het nieuwe avontuur Dog Man en de gekloonde kat. Als laatste is er nog een pagina te vinden met informatie over de schrijver, tekenaar, inkleurder en vertaler.

De kids vonden de Omsla-No-Scoop pagina geweldig! Dit is een pagina die je snel heen en weer moet bewegen zodat de plaatjes ‘bewegen’. Hiervan staan er een aantal in het boek.
Wat wij ook erg leuk vonden, is dat er aan het einde van het boek nog een rubriek ‘Hoe teken ik..’ te vinden is, waarbij je de vijf personages uit het boek kunt natekenen. Dat werd bij ons thuis ook meteen gedaan, nadat het boek uitgelezen was.

★★★★
Titel: Dog Man gaat los !| Auteur: Dav Pilkey | Uitgeverij Condor | Categorie: Zelfleesboeken | Uitvoering: hardcover | 224 pagina’s| ISBN: 9789492899187 | Verkrijgbaar sinds: november 2018 | Recensent: Sonja Hubregtse | Datum recensie: 15-08-2019 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.