Dog Man en de gekloonde kat (3)


Recensie Dog Man en de gekloonde kat door Sonja Hubregtse:
Dog Man en de gekloonde kat is alweer het derde deel van de serie van Dog Man. Andere delen zijn: Dog Man! en Dog Man gaat los! Deze serie staat bekend om zijn kleurrijke strips en hilarische avonturen.

Een politieagent en een politiehond proberen een bom te ontmantelen, wat helaas mislukt. beiden zwaar gewond zijn, zorgen dokters ervoor dat er één persoon van gemaakt wordt. Het hoofd van een politiehond wordt op het lijf van een politieman genaaid. Dog Man is ontstaan! Vreemde karaktereigenschappen blijven van beiden behouden, zodat Dog Man regelmatig aan botten likt, bezeten is van ballen, graag in dode vissen rolt… Duidelijke kenmerken van een hond…

Flippies de vis, helaas overleden maar goed bewaard gebleven in ijs, wordt in dit verhaal tot leven gewekt door het plaatsen van robotonderdelen. Dat, in combinatie met leefspray en de daarbij behorende krachten, zorgt weer voor spannende avonturen. Karel de Kat maakt een kloon van zichzelf waardoor baby Karel ontstaat. Die zorgt ervoor dat de lezers weer een geniaal einde kunnen ervaren.

Deze derde versie vinden wij de leukste van de tot nu toe verschenen boeken. Dit komt voornamelijk doordat dit avontuur de kinderen erg aansprak en er in dit boek drie eindes zijn. Erg origineel.
Het is een verhaal over lafheid, dapperheid, zorgen en succes. De ‘Omsla-No-Scoop’(dit is een pagina die je snel heen en weer moet bewegen zodat de plaatjes ‘bewegen’) vinden wij erg origineel. De kids kijken hier echt naar uit tijdens het lezen van deze reeks. Soms zitten er enkele moeilijke woorden in, maar dat maakt het ook enigszins grappig. Wij vonden dit een spannend avontuur dat makkelijk te volgen is. Gelukkig zit er weer genoeg humor in!

Aan het einde van het boek is er nog een rubriek ‘Hoe teken ik..’ te vinden, net als bij de vorige boeken. Hier kun je de personages uit het boek natekenen. Als laatste laat de schrijver op humoristische wijze het nut van lezen inzien.

★★★★
Titel: Dog Man en de gekloonde kat| Auteur: Dav Pilkey | Uitgeverij Condor | Categorie: Zelfleesboeken | Uitvoering: hardcover | 256 pagina’s| ISBN: 9789492899583 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Sonja Hubregtse | Datum recensie: 01-09-2019 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.