Wafeltje + Mochi – Een regenboog van smaken


KleurboekRecensie Wafeltje + Mochi – Een regenboog van smaken door Jolanda Kalkman:
Kleurboek

Zijn jouw kinderen ook zo dol op de Netflixserie van Wafeltje en Mochi? Of zijn je kinderen ook nieuwsgierig naar waar hun voedsel vandaan komt en dromen ze ervan later een beroemde chef-kok te worden? Houden ze daarnaast ook nog enorm van kleuren en voorlezen? Dan mag dit kleurboek niet ontbreken bij jullie in huis!

Dit kleurboek is namelijk niet zomaar een kleurboek. Het bevat namelijk een heel leuk en leerzaam verhaal dat gaat over de twee beste vrienden Wafeltje en Mochi, die samen met hun vrienden in een supermarkt werken. Op een ochtend vindt Wafeltje een machine die prijskaartjes maakt. Maar Wafeltje ziet de 0 voor de afbeelding van Mochi aan en nu zijn alle kruiden en specerijen nog maar nul euro! De klanten nemen gauw alles gratis mee. Wafeltje en Mochi weten dat ze gauw op zoek moeten naar nieuwe kruiden en specerijen, want als ze niet opschieten, verliest de supermarkt al zijn kleur!

Ik ben erg enthousiast over dit kleurboek. Niet alleen omdat het zo’n leuk verhaal bevat, maar ook omdat het echt leerzaam is. Weet jij bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een kruid en een specerij? Dit kleurboek leert je kind (en misschien jezelf ook wel) zo het verschil. Elk kruid heeft een andere, speciale smaak. Er zijn net zo veel verschillende smaken als er verschillende kleuren zijn en dat verklaart ook waarom de kleuren verdwijnen wanneer er geen kruiden of specerijen meer zijn. Dat peper erg pittig kan zijn, weten veel kinderen wel. Maar waar zou kardemom naar smaken? In Afghanistan maken ze het heerlijke gerecht kabuli palaw, een ware kleurenexplosie aan specerijensmaken. Misschien ben je nu wel heel benieuwd hoe dit smaakt? En is je zoon of dochter moe geworden van al het kleuren, dan geef je toch gewoon een heus pani puri-feestje?!

Ik vind het leuk dat het verhaal je kind prikkelt om voor de juiste kleuren te kiezen. Dit is vooral voor oudere kinderen extra leuk om te doen. Ook voor de creatieve kinderen ligt er een heuse uitdaging in de kleurplaten, want hoe moet je verdwijnende kleuren inkleuren? Daarnaast zijn er eenvoudige en meer gedetailleerde kleurplaten te vinden, dus keuze genoeg en ook voor elke leeftijd voldoende uitdaging. En wat ik echt een pluspunt vind, is dat er op een pagina slechts één afbeelding staat. Veel kinderen kiezen voor viltstiften, maar deze drukken vaak door en dat is zo zonde. In dit kleurboek is dit dus geen probleem! Je zou zelfs kunnen verven wanneer je er iets tussen legt. Of je knipt de afbeeldingen uit om ze op mooi gekleurd papier te plakken en aan iemand cadeau te doen. Het is in dat geval ook fijn dat de andere kleurplaat niet verloren gaat.

Het kleurboek Een regenboog van smaken is een mooie aanvulling op de boeken en de netflixserie van Wafeltje en Mochi. Het neemt je kind mee op een ware ontdekkingstocht. Ik hoop dat je het niet alleen bij kijken, lezen en kleuren houdt, maar dat je je kind ook in het echt meeneemt op deze kleurenexplosie van smakenontdekkingstocht. Ga samen eens langs een specerijenwinkel en proef de verschillende smaken en ga daarna samen de uitdaging aan in de keuken! Dan komt dat panu puri-feestje er wel!
Moon

★★★★★
kleurboek bolTitel: Wafeltje + Mochi – Een regenboog van smaken | Auteur en Illustrator: Sarah Rebar | Oorspronkelijke titel: Rainbow of Flavors! | Vertaling: Moon | Uitgeverij Moon | Categorie: kleurboeken, kruiden en specerijen | Verkrijgbaar als: paperback | 128 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789048863310 | Verkrijgbaar sinds: 3 november 2021 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 03-02-2022 | Prijs: € 9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.