De vergeten tuin


Recensie De vergeten tuin door Sandra Hutchison:
Een duister avontuur

Deze jeugdthriller is al weer het derde deel in de spannende serie Kraaidorp. Voor dit boek hoef je de eerder verschenen twee delen niet per se gelezen te hebben om het verhaal goed te kunnen volgen.

Het eerste deel De duistere school was bedoeld als standalone, maar de lezers waren zo enthousiast dat ze smeekten om een vervolg. De Vlaamse auteur Sandra J. Paul gaf hier graag gehoor aan. Het tweede deel kreeg de titel Het verlaten huis. Beide boeken gingen voornamelijk over de dorpsjongen Quinten.

In dit derde deel De vergeten tuin gaat de auteur dieper in op de legende van Kraaidorp. Een legende die in de eerste twee delen al veelvuldig genoemd wordt. Het verhaal speelt zich af rond het jaar 1621. Als lezer leer je in dit verhaal de bijzondere familie Zwart kennen. Een familie voor wie magie niet vreemd is.

Colette Zwart groeit samen met haar broer en moeder op in armoede. Nadat haar moeder op gruwelijke wijze om het leven is gebracht, worden zij en haar broertje opgehaald door de sympathieke man Maximiliaan. Hij neemt haar mee naar haar oorspronkelijke familie en ontdekt daar wie zij werkelijk is. Colette beschikt over zwarte magie en is de aangewezen persoon om haar moeder weer tot leven te wekken. Zal ze hierin slagen?

De vergeten tuin is net als de twee voorgangers weer uitgebracht als een mooie hardcover en past daardoor perfect bij de andere twee delen. Ook in het boek is er veel aandacht besteed aan de vormgeving. Het verhaal bevat flink wat dialogen en de belangrijkste informatie om het verhaal goed te kunnen volgen wordt meerdere keren herhaald. Hierdoor duurt het vrij lang voordat het verhaal echt spannend wordt. Ook in dit verhaal komen er (net als in de eerdere delen) heksen voor en wordt de duivel meerdere keren genoemd. Vooral aan het einde gaat het er grof aan toe.

Wat mij betreft is De vergeten tuin vooral een fijne aanvulling voor de lezers die hebben genoten van de eerste twee Kraaidorp-boeken. Ik was erg enthousiast over de eerste delen en mijn verwachtingen voor dit boek waren dan ook belachelijk hoog. Hoewel dit boek het niveau van de eerdere delen net niet kan evenaren, fascineert het verhaal wel. Jonge lezers vanaf een jaar of negen die houden van spannende verhalen, zullen dit boek zeker kunnen waarderen.

★★★
Titel: De vergeten tuin | Serie: Kraaidorp-deel 3 | Auteur: Sandra J. Paul | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: Jeugdthrillers | Uitvoering: hardcover| 214 pagina’s | ISBN13: 9789463967716 | Verkrijgbaar sinds: 02-02-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 08-02-2021 | Prijs: €17.50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.