Het vervloekte dorp


Het vervloekte dorp platRecensie Het vervloekte dorp door Sandra Hutchison:
Een duistere spreuk. Een onbreekbare vloek. Ontsnappen is onmogelijk.

Het vervloekte dorp is het vijfde en tevens laatste deel van de spannende Kraaidorp-reeks. Een meeslepende fantasiereeks voor de jeugd. Hoewel ik vond dat je het eerder verschenen (vierde) deel De verdwenen burcht met een gerust hart als stand-alone zou kunnen lezen, wil ik je dat voor dit laatste deel toch afraden. Om het verhaal te kunnen begrijpen is het handig als je tenminste deel 4 eerst leest. Maar het leukste is het natuurlijk om de hele serie te verzamelen en bij het eerste deel te beginnen. Pas dan leef je echt met de personages mee. Bovendien is het een fijne reeks om te verzamelen en er regelmatig weer in terug te lezen.

In deel 4 was het feest in Kraaidorp. Het boek Het vervloekte dorp start na deze gebeurtenis. Quinten ontwaakt na het feest in Kraaidorp. Er is alleen behoorlijk wat veranderd. Het lijkt erop dat hij terug in de tijd is gegaan, naar het jaar 1621 om precies te zijn. Hij herkent de medebewoners nog altijd, maar zij lijken hem te vrezen. Zelfs zijn vrienden weten niets meer van hun vriendschap af en zijn bang voor de duistere Quinten. Het dorp lijkt volledig betoverd. Niemand kan het dorp in of uit. Hoewel de dorpsbewoners het er prima naar hun zin lijken te hebben, probeert Quinten hen ervan te overtuigen dat er iets niet in de haak is. Maar niemand lijkt hem te geloven. Bovendien is zijn vader ernstig ziek.

Wanneer alle hoop verloren lijkt, krijgt hij hulp uit een onverwachte hoek. Is zijn magie sterk genoeg om de betovering te verbreken?

Auteur Sandra J. Paul heeft een rijke fantasie en weet ook dit keer je aandacht weer vanaf de eerste pagina vast te houden. Je leeft als vanzelf met Quinten mee en het verhaal blijft tot het eind toe boeien. Jammer dat het verhaal hiermee eindigt. Hoewel? Na het lezen van de epiloog heb ik toch mijn twijfels. Wie weet komt Sandra J. Paul alsnog met een vervolg?

De complete reeks rondom het Kraaidorp is een aanrader voor jonge lezers die goed zelfstandig kunnen lezen. Zowel een aanrader voor jongens als voor meisjes die houden van spannende verhalen.

Hamleybooks logo
★★★★
Het vervloekte dorp platTitel: Het vervloekte dorp | Auteur: Sandra J. Paul | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: jeugdboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 240 pagina’s | ISBN13: 9789464510294 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 30-05-2022 | Prijs: €17,99 | Bestellen

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.