Recensie Samen naar de maan (en weer terug) – Gedichten over vriendschap door Jolanda Kalkman:
Samen naar de maan en weer terug is een bijzondere verzameling van 15 verschillende kindergedichten. Elk gedicht staat in het teken van vriendschap. Maar ze hebben ook een bijzondere boodschap in zich.

Zo staat er in het boek onder andere het gedicht: Ik vergeet je niet, geschreven door Rikkert Zuiderveld. Voor kinderen is het een vrolijk gedicht over dat je niet vergeten zal worden. Een geruststellende gedachte. Maar volwassenen worden even aan het denken gezet. Want er zijn helaas zoveel ouderen die vereenzamen. Daarom vond ik deze persoonlijk heel mooi.

Ook is er het gedicht over Withaar en Pluis van Elly Zuiderveld-Nieman. Een verdrietig gedichtje over afscheid moeten nemen van een vriendje dat er niet meer is. De schitterende illustratie maakte het plaatje compleet. Ik kan me voorstellen dat je heel veel troost uit zo’n gedichtje kan halen.

Mijn dochter vond het gedicht: De kikker en de goudvis van Elisa Mannah erg leuk. Ze is nog maar 3, en dieren spreken dan erg tot de verbeelding. En een kikker in een vissenkom, dat is toch wel gek! Maar niet als ze vriendjes worden samen!

Mijn zoon herkende zich in het gedicht: Mag ik bij je spelen van Elise Mannah. Daarin komt naar voren dat kinderen het soms heel druk hebben met van alles. En dat het dan soms erg moeilijk is om met je vriendje of vriendinnetje af te kunnen spreken.
Misschien ook iets om als ouder eens goed over na te denken.

Maar ook de andere gedichten zijn mooi en bijzonder. Daarin komen onderwerpen als samen delen, vertrouwen en geloof naar voren. Maar het belangrijkste in alle gedichten is de vriendschap, die komt steeds terug.

Het boekje ziet er erg aantrekkelijk uit. Elk gedicht is voorzien van een passende illustratie in vrolijke kleuren. Hierdoor komen de gedichten helemaal tot leven. De stevige kaft zorgt ervoor dat het een mooi geheel blijft.

Wij hebben genoten van deze bijzondere verzameling gedichten. Graag wil ik uitgeverij Buddy Books heel hartelijk bedanken voor het mogen recenseren van dit mooie boek.
Ik waardeer hem op 5 sterren.

★★★★★
Titel: Samen naar de maan en weer terug | Diverse auteurs en illustrators | Uitgeverij Buddy Books | Categorie: Kids, prentenboeken | Uitvoering: hardcover | ISBN13: 9789087820534 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 3 -10-2018 | Aanbiedingsprijs t/m 31 december 2018: €5,50 | Bestellen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.