De redders van Ruigrijk


De redders van RuigrijkRecensie De redders van Ruigrijk door Pierre Peeters:
Dit leuke sprookje dat mij uitermate heeft geboeid en verrast, gaat over de onafscheidelijke Rutger en zijn buurmeisje Ella die op het eiland Ruigrijk wonen. Rutger wil de sterkste en stoerste ridder van zijn land worden…maar is beperkt in zijn mogelijkheden, want hij kan niet lopen en zit aan een rolstoel gekluisterd. Ella daarentegen wil dolgraag een mooie prinses zijn, maar is spijtig genoeg blind. Samen kunnen ze urenlang fantaseren over hun ‘onmogelijke’ droom.

Op een dag vindt Ella de sleutel van de ridderschool en kan Rutger ’s nachts in het geniep trainen om ridder te worden. Het eiland wordt echter ook in de ban gehouden door de tweehoofdige draak Naga die het vuur uit alle fakkels komt stelen. Wanneer de draak op een dag Rutgers vader oppakt en ermee wegvliegt, zal hij bewijzen, ondanks zijn beperking, een goede en geweldige ridder te zijn. Samen gaan Rutger en Ella op zoek naar Rutgers vader.

Zullen ze slagen in hun opzet? Kunnen ze de draak verslaan? Wat zullen ze op hun zoektocht nog beleven?

De redders van Ruigrijk is een heel apart, maar prachtig sprookje dat wijlen auteur en presentator Mark de Hond en de Efteling samen ontwikkelden over ‘toegankelijkheid’ en dat prima past in de stijl van het themapark de Efteling.
Leuk aan dit prentenboek is dat kinderen met een beperking de hoofdrol hebben en dat zij door samenwerken en vriendschap heel wat kunnen bereiken. Het boek laat verder mooi tot uiting komen dat mensen ondanks een beperking ook mogelijkheden hebben, hun doel kunnen bereiken en het kunnen maken in het leven.

Het prentenboek is mooi geïllustreerd door Esther Rosier die van elke pagina een pareltje maakte. Alles werd realistisch neergezet en de illustrator gebruikte geen al te felle kleuren, waardoor het verhaal als het ware leeft en een mooie aanvulling is op de tekst.

Naast het verhaal an sich heeft de (voor)lezer de mogelijkheid zijn eigen fantasie aan te wenden om zelf het verhaal aan te vullen en kan bij de mooi gedetailleerde tekeningen ook duiding worden gegeven.

Leuk weetje: dit boek is verkrijgbaar als prentenboek, tactiel prentenboek met drukletters, braille en voelbare illustraties en op You Tube is een mooie animatievideo beschikbaar.

Voor het leuke concept, voor het verhaal met onderliggende boodschap, voor de leuke waarheidsgetrouwe tekeningen waardeer ik dit prentenboek heel erg graag met vijf sterren.

De leukste kinderboeken

★★★★★
De redders van RuigrijkTitel: De redders van Ruigrijk | Auteur: Marc de Hond | Uitgeverij: Van Goor | Categorie: prentenboeken – voorleesboeken | Verkrijgbaar als hardcover | 40 pagina’s | ISBN13: 9789000378371 | Verkrijgbaar sinds: april 2021 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 30-06-2021  | Prijs: €12.99 | Bestellen

Familiebox

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.