De verhaaltjesboom


de verhaaltjesboomRecensie De verhaaltjesboom door Jolanda Kalkman:

De verhaaltjesboom is een super vrolijk prentenboek waarin dieren de hoofdrol spelen. De verhaaltjes zijn geschreven door het schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder. Kenmerkend aan hun schrijfstijl is dat de verhaaltjes rijmen. Dit past perfect in een kinderboek. Jonge kinderen leren zo spelenderwijs rijmwoorden. Ook vinden ze het vaak erg leuk om zelf zinnen af te maken, wat prima past bij deze schrijfvorm.

Het prentenboek is geïllustreerd door Eefje Kuijl. Zij weet heel goed hoe je woorden om moet zetten in leuke tekeningen. Ook heeft ze elk dier zijn eigen vrolijke uitdrukking gegeven. De illustraties maken het een feest om in het prentenboek te mogen kijken, ook wanneer je zelf nog niet kunt lezen.

Toen dit prentenboek bij ons op de mat viel, was mijn dochter van zes gelijk enthousiast. De boom met alle dieren erin die op de cover staat, trok gelijk haar aandacht en maakte haar nieuwsgierig. Het idee dat er een heuse voorleesboom zou bestaan, past dan ook helemaal bij ons. Ik lees mijn dochter elke dag meerdere keren voor en met zo’n boom in je tuin raak je nooit meer uitgelezen.

Annechien: “Ik vind de verhaaltjes erg grappig en soms een beetje gek. Want muisjes die in de slurf van een olifant klimmen, dat kan toch helemaal niet?”
Om het verhaaltje waarin de leeuwen geen vlees meer eten, moest ze echt vreselijk lachen. Ze zag het helemaal voor zich hoe een leeuw lekker op zijn worteltjes zat te knabbelen. “Hihi, net als een konijn! Zouden die dan voortaan vlees gaan eten?” Het verhaal veroorzaakte een echte giebelbui.

Ook ik ben erg enthousiast over het prentenboek. De grote vrolijke platen nodigen uit om ze goed te bekijken. Dit is ook handig wanneer het boek in de klas wordt voorgelezen. De verhaaltjes zijn kort maar krachtig en grappig. Dit is fijn wanneer je het prentenboek gebruikt voor het slapengaan. Alleen wanneer je zoon of dochter net als Annechien steeds om een nieuw verhaaltje vraagt, is het boek wel erg gauw uit. De dikte is dan misschien het enige minpuntje, maar aan de andere kant, vond mijn dochter het helemaal niet erg om het boek een aantal keer opnieuw voorgelezen te krijgen. En ook ik vond het helemaal niet erg om ze te herlezen. Het leek er zelfs op, dat nu mijn dochter wist wat er komen zou, ze ze nog veel grappiger vond!

Zo zie je maar weer, eigenlijk heb je helemaal geen verhaaltjesboom in je tuin nodig, maar gewoon dit heerlijke prentenboek om voor te lezen en opnieuw voor te lezen!
Uiteraard verdient dit boek alle 5 de sterren.

Tot slot nog even dit. Op de website van Marianne Busser & Ron Schröder staat een leuke kleurwedstrijd waaraan je mee kunt doen. Als je ervoor zorgt dat je kleurplaat voor 26 november 2021 bij de uitgeverij is ingeleverd, maak je kans op een exemplaar van de verhaaltjesboom. Veel kleurplezier!

Moon

★★★★★
de verhaaltjesboomTitel: De verhaaltjesboom | Inkijkexemplaar | Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustrator: Eefje Kuijl | Uitgeverij Moon | Categorie: prentenboeken, voorleesboeken | Verkrijgbaar als: Hardcover en E-book | 32 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789048860760 | Verkrijgbaar sinds: 18-08-2021 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 08-09-2021| Prijs: €14,99,  e-book: €7,99 | Bestellen

Familiebox

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.