Super Suus en de toverballen


Recensie Super Suus en de toverballen door Jolanda Kalkman:

Suus, Robin en Mick hebben zin in toverballen. Ze hebben er alle drie één in hun mond, maar ze hebben zin in nog een toverbal. Hiervoor hebben ze net niet genoeg geld. Daarom gaan ze een klusje voor wat geld doen. Maar ze zijn al bij alle buren langs geweest. Behalve bij de nieuwe buurman. Maar durven ze daar wel zomaar aan te bellen? Ze besluiten het toch te doen. Een meneer in een pak doet open. Hij heeft inderdaad nog wel een leuk karweitje voor de kinderen. Het gras bijknippen…met een nagelschaartje! Als ze na heel lang werken klaar zijn, krijgen ze een paar muntjes van de man. Gauw gaan de kinderen naar de snoepwinkel. Maar dan blijkt dat alle toverballen uitverkocht zijn. En niet alleen bij de snoepwinkel, maar ook bij de supermarkt en in de automaat van de sporthal. Wat is hier nu aan de hand?

In de Suusboeken is Suus een Superheld. Met haar superneus ruikt ze het onraad al van heel ver. Op haar vliegende step vliegt ze er zo op af en dat maakt Suus SuperSuus!

Illustratie: Julie Mellan

Super Suus is geschreven door Firma Fluks: drie supervrouwen die ontzettend graag heldere verhalen voor kinderen schrijven. Naast schrijven lezen de dames ook graag. Matilda van Roald Dahl hebben ze helemaal stukgelezen. Dat herken je terug in hun boeken. Suus is net zo dapper en daadkrachtig als Matilda.

De illustraties zijn van Julie Mellan. Ze houdt van realistische, mooie aquareltekeningen. Dat zie je terug in de illustraties van dit boek. Deze zien er echt getekend en ingekleurd uit, zonder dat er details verloren zijn gegaan. De buurman is zelfs zo goed getekend, dat mijn dochter (4) bang van hem werd en niet verder wilde lezen! (Gelukkig heb ik haar geleerd altijd door te (voor)lezen, omdat je anders niet weet hoe het afloopt.)

Annechien: “Ik vond dit verhaaltje niet zo leuk. Want de buurman keek zo boos! Ik was ook een beetje bang toen Suus naar de buurman ging. Want ik was bang dat de buurman Suus haar step zou afpakken. Maar Suus is wel stoer dat ze het toch deed. Ik zou dat niet durven hoor!”
“Suus haar step vind ik heel mooi. Ik wil ook wel een vliegende step. Ik vlieg dan naar Amerika! Maar ik weet niet wat ik daar ga doen.”
“Ik zou ook wel in snoep willen zwemmen, maar je mag niet zomaar alle toverballen kopen, dat mag echt niet. Maar een keertje in heel veel snoep zwemmen is denk ik wel heel leuk!”

Super Suus is net iets spannender dan de andere boekjes. Dit is extra leuk, want een verhaal mag best wel spannend zijn. Voor deze leeftijd (2 tot 6 jaar) is het wel nog belangrijk dat het goed afloopt en dat doet dit verhaal dan ook. Daarom waarderen wij dit boek op 5 sterren.

★★★★★
Titel: Super Suus en de toverballen | Auteur: Firma Fluks | Illustrator: Julie Mellan | Uitgeverij Mo’s Daughters | Categorie: voorleesboeken| Verkrijgbaar als: Hardcover| 28 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789493145054 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 17-04-2020 | Prijs: €9,99 | Bestellen