De Torenclub en het mysterie van de Maya’s


De TorenclubMet een geheimzinnig telefoontje start een nieuw avontuur.

Jeffrey weet niet beter dan dat zijn vader niet meer leeft. Lang geleden is hij vertrokken en is er niets meer van hem vernomen. Tot nu. Want Jeffrey krijgt een telefoontje van zijn vader, die in groot gevaar verkeert.

Samen met zijn Torenclubvrienden Joost en Karlijn en de vader van Joost reist Jeffrey af naar Mexico om zijn eigen vader te zoeken. Om hem te kunnen vinden moeten ze het spoor van een oud document en een mysterieus voorwerp volgen.

“Al die jaren had hij geen idee waarom zijn vader, de loser, hen in de steek gelaten had en wat er gebeurd was. Maar dit veranderde alles. Zijn vader leefde misschien nog wel en was in een gevaarlijk avontuur verwikkeld.”- Marianne van der Wal

In Mexico worden ze geconfronteerd met een geheim genootschap dat het voorwerp ook wil vinden en daar gevaarlijke plannen mee heeft. Kan De Torenclub Jeffrey’s vader redden en tegelijkertijd het genootschap stoppen?

In De Torenclub en het mysterie van de Maya’s van Marianne van der Wal beleven de leden van De Torenclub hun tweede grote avontuur.

Het grootste stuk van De Torenclub en het mysterie van de Maya’s speelt zich deze keer niet in Nederland af maar in Mexico. Op de punten waar het eerste deel soms nog wat verkennend was, we moesten daar tenslotte de jonge helden nog een beetje leren kennen, ging dit tweede deel gelijk in volle vaart van start. Je krijgt even een korte (her)introductie met de personages en een stukje voorgeschiedenis over de vader van Jeffrey, maar daarna word je direct ondergedompeld in de nieuwe belevenissen. Overigens betekent het voorgaande niet dat dit boek niet los gelezen kan worden, want het verhaal is ook leuk zonder de voorkennis van deel één.

Waar in De Torenclub en het geheim van de grafheuvel de hoofdrol was weggelegd voor Joost, wordt deze hoofdrol in De Torenclub en het mysterie van de Maya’s ingenomen door Jeffrey. Het is leuk dat Marianne van der Wal ervoor heeft gekozen om dit af te wisselen en dit boek echt om Jeffrey en de zoektocht naar zijn vader te laten draaien. Dat daarnaast ook niet iedereen zomaar mee mag op de reis, geeft het verhaal dan net weer een wat realistischer tintje. Toch is dat laatste, wat mij betreft, niet altijd een vereiste, want soms maakt juist het feit dat alles kan en mag dit soort avonturen zo leuk.

 De Torenclub en het mysterie van de Maya’s  is een jeugdboek waar je gewoon lekker onbevangen in moet duiken. Reis met De Torenclub mee naar Mexico en maak door middel van spannende hoofdstukken, illustraties en terugblikken, samen met de jonge avonturiers, kennis met de Maya’s. Dit tweede deel uit de serie over De Torenclub vond ik nog fijner dan het eerste deel en krijgt 4.5 sterren van mij.

★★★★
De TorenclubTitel: De Torenclub en het mysterie van de Maya’s | Serie: De Torenclub – deel 2 | Auteur: Marianne van der Wal | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: jeugdboeken, zelfstandig lezen  | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 253 pagina’s | ISBN13: 9789493265028 | Verkrijgbaar vanaf: april 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 02-05-2022 | Prijs: €15,95 en e-book €4,99 | Online te bestellen bij Bol.com, Bookspot en Bruna.

dvp logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.