De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (in kleur)


De waanzinnige boomhutMijn 9-jarige zoon is een geweldige fan van de boeken van De Waanzinnige Boomhut, hij las ze intussen allemaal al een tweede keer. Een ideaal testpubliek dus om te zien of de kleureneditie een meerwaarde is.

Voor wie de Waanzinnige Boomhut niet kent (bijna niet mogelijk zeker in kinderboekenland?): het gaat over Andy en Terry. Twee vrienden die samen in een boomhut wonen en boeken schrijven. Maar geen gewone boomhut, nee, echt een waanzinnige boomhut die je nog nooit gezien hebt! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk!

Deze serie is heel populair bij kinderen, net omdat alles erin zo absurd is. De verhalen zijn telkens zo maf en verrassend dat je altijd benieuwd bent wat ze nu weer voor nieuws gaan uitvinden. De boeken lezen heel vlot en staan vol met nieuwe woorden en verzinsels. Zo beslist Terry bijvoorbeeld op een gegeven moment om een “katnarie” te gaan maken. Er zijn intussen al 11 boeken verschenen en bij ieder boek komen er 13 verdiepingen bij, waardoor de waanzinnige boomhut nu al 143 verdiepingen telt.

Maar nu is het eerste boek, De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen opnieuw uitgegeven in een luxe-cadeau-editie: een groter formaat, een linnen band én volledig in kleur. Normaal gezien hebben de boeken alleen een kleurrijke kaft, maar de tekeningen binnenin zijn zwart-wit. Dat is bij deze cadeau-editie dus niet het geval: de tekeningen komen prachtig tot leven! En mijn zoon en ik waren echt onder de indruk, de tekeningen zijn in kleur nog veel mooier en je ziet ze veel duidelijker, zo ontdekten we nog details die we de vorige keren over het hoofd zagen.

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen cadeau-editie in kleur is het ideale boek voor jonge lezers: humor en veel tekeningen! En nu ook nog eens geheel in kleur, het perfecte cadeau voor de aankomende feestdagen.

★★★★★
De waanzinnige boomhutTitel: De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen cadeau-editie in kleur | Auteur: Andy Griffiths, Terry Denton | Vertaling: Edward van de Vendel | Uitgeverij: Lannoo | Categorie: jeugdboeken  | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book  | 256 pagina’s | ISBN13: 9789401485104 | Verkrijgbaar sinds: 04-10-2022| Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 18-11-2022 | Prijs: hardcover €19,99  en e-book €13,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.
Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.