Een spoor van inkt


Een spoor van inktRecensie Een spoor van Inkt door Sheila Vermeulen:
Wie durft een held te zijn?

Een Spoor van Inkt is een bundel met drie korte spannende jeugdverhalen van Muriel Verhulst.

Code Rood
Na een traumatisch ongeluk gaat Louane een tijdje bij haar oom en tante logeren. Ze is niet alleen bang, maar ook boos en verdrietig over wat haar is overkomen. Ze heeft echt helemaal geen zin in gezellige of leuke dingen. Maar als ze bijzondere hulp krijgt en samen met haar neefje in een spannend avontuur belandt, moet ze haar boosheid en angst opzij zetten.

“Wat een stom idee van mama om te denken dat het er hier beter aan toe zou gaan. Niemand begreep haar, haar vrienden lieten haar links liggen, en ze begreep zichzelf ook niet.” – Muriel Verhulst

Lichtjes in de Duinen
Nu haar opa er niet meer is, schrijft Sterre hem brieven over wat ze allemaal meemaakt en over wat ze graag zou willen. Sterre wil vooral graag een vriendin om avonturen mee te beleven, maar ze is erg verlegen en vindt het lastig om met mensen te praten. Wanneer ze een mysterieus spoor vindt, zou daar zomaar verandering in kunnen komen.

Een Spoor van Inkt
Als Vince en Yara hadden geweten wat hun cadeau met hun vriendin zou doen, hadden ze het nooit aan haar gegeven. Ze wilden haar troosten en dit leek de perfecte manier. Mel was helemaal in de wolken door dit lieve gebaar van haar vrienden. Maar er gebeuren hele rare dingen met haar cadeau.

Muriel Verhulst brengt in alledrie de verhalen in deze bundel een eigentijds avontuur vol spanning en mysterie. Ze weet ieder verhaal een eigen identiteit te geven, maar waarborgt wel een samenhang door de vorm en het soort verhaal. Hierdoor is een bundel ontstaan met vertellingen die van elkaar verschillen en toch bij elkaar passen.

Een Spoor van Inkt straalt, ondanks dat de ingetogen cover dat niet weggeeft, vanbinnen een fijne jeugdigheid uit die zowel jong als oud kan bekoren. Naast de avonturen die worden beleefd, spelen ook vriendschap, gemis, acceptatie en zelfzekerheid een rol in de levens van de jonge helden en heldinnen. De personages zijn zowel stoer als kwetsbaar en moeten, net als iedereen, soms gewoon even de moed en de kracht vinden die ze allemaal in zich dragen.

De (jonge) lezer zal in Een Spoor van Inkt zeker dingen vinden die ze herkennen. En door deze herkenbaarheid zullen ook de personages tot de verbeelding spreken. Maar boven alles valt er vooral heel veel te genieten in de drie fantasierijke en spannende avonturen die de personages in deze verhalenbundel beleven.

Books en Butterflies

★★★★
Een spoor van inkt bolTitel: Een spoor van inkt | Auteur: Muriel Verhulst | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: jeugdboeken, verhalenbundels | Leeftijd: 10+ | Verkrijgbaar als e-book  | 85 pagina’s | ISBN13: 9789464510577 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 01-04-2022 | Prijs: e-book €5,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.