Het verdwenen recept


Het verdwenen receptDe sleutel ligt in handen van drie jonge helden

Zelfs na hun gevaarlijke avontuur met de Zoete Tovenaars kan Eline zich geen leven meer zonder magie en haar twee beste vrienden Robin en Charlie voorstellen. Als Robins magische gereedschap stukgaat, worden ze opnieuw de tovenaarswereld ingezogen.

“En toen zag Eline de treurige glans eindelijk uit Arthurs ogen verdwijnen. Zo was het nu eenmaal: iedereen had een bijzonder talent, of je nu een suikerwerker was of niet. En vriendschap was een talent dat je met iedereen kon delen.”– Tanja Voosen

Ze weten niet hoe ze het defect moeten repareren, maar meneer Stobbe belooft hen te helpen en hij neemt Eline, Robin en Charlie mee naar de Bitterzoete Laan. Helaas ontdekken ze tijdens dat bezoek dat een oude vijand van de Zoete Tovenaars weer actief is.

Het Anderwaarts Genootschap is op zoek naar een verdwenen en zeer gevaarlijk recept dat hun de macht over de suikerwerkers en de mensen kan geven. Al snel blijkt dat er ook nu weer een belangrijke rol is weggelegd voor de drie moedige vrienden.

Het verdwenen recept van Tanja Voosen is het tweede deel van de De Zoete Tovenaars serie en het vervolg op Het magische verbond.

Laat ik beginnen met het feit dat het zonder meer mogelijk is om de boeken los van elkaar te lezen. Het verhaal is ook dan prima te volgen. Maar soms is het gewoon ontzettend jammer als je dat zou doen. En bij deze serie is dat zeker het geval, omdat je dan een deel mist van het heerlijk spannende en magische avontuur dat Eline, Robin en Charlie meemaken.

In de serie van De Zoete Tovenaars zit de magie in snoepjes, wat voor veel lezers een gouden combinatie zal zijn. Want eerlijk is eerlijk, los van elkaar zijn snoepjes en magie al leuk en/of lekker, maar een combinatie hiervan wordt meteen nog aantrekkelijker. Tanja Voosen voert deze vorm van tovenarij heel goed en consequent door in het verhaal en ze maakt het extra spannend door de drie vrienden te laten ontdekken dat niet alle snoepjes een fijne uitwerking hebben. Dat is helemaal afhankelijk van de intenties van de maker.

Het verdwenen recept zit boordevol avontuur, toverkunsten en heerlijke zoetigheden. De drie jonge hoofdrolspelers zijn moedig, ondernemend en hebben ieder hun eigen talenten. Maar het is vooral de vriendschap die de jonge helden stuk voor stuk sterker maakt. En dat laatste is wat mij betreft niet alleen de rode draad door het verhaal, maar ook de grote kracht. De vrienden zeggen het eigenlijk zelf al: hun grootste talent is vriendschap.

Dit tweede deel van de De zoete tovenaars serie bevat opnieuw een betoverend verhaal voor de jeugd en voor iedereen die houdt van de openheid en ongedwongenheid van jeugdboeken. Het verdwenen recept, dat naast het verhaal ook prachtige illustraties bevat die het geheel compleet maken, krijgt 4.5 sterren van mij en ik kijk uit naar het moment dat ik De Zoete Tovenaars 3 – De laatste strijd kan gaan lezen.


Van Holkema

★★★★
Het verdwenen receptTitel: Het verdwenen recept | Serie: De Zoete Tovenaars – deel 2 | Auteur: Tanja Voosen | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | Categorie: jeugd 9-15 jaar | Verkrijgbaar als paperback en e-book | Als luisterboek te beluisteren via Storytel | 296 pagina’s | ISBN13: 9789000380008 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-08-2022 | Prijs: €16,99 en e-book €11,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.