Raargebeurd


RaargebeurdHet rariteitenkabinet van meneer Fred

Lucy en Felix moeten een schoolwerkstuk maken, maar ze hebben nog geen onderwerp. Wat ze wel weten, is dat het spannend, geheimzinnig, vreemd en waargebeurd moet zijn. Gelukkig weet Lucy iemand die hen vast kan helpen aan een onderwerp dat hieraan voldoet: oom Fred. Want oom Fred heeft een heus rariteitenkabinet. Hier kun je alles te weten komen over Yeti’s, de Bermudadriehoek, Paaseiland of Atlantis. Oom Fred kan hier prachtige verhalen over vertellen. Alleen is het wel de vraag of deze verhalen nu waargebeurd of RAARGEBEURD zijn!

Dit stripboekachtige boek boordevol mysteries geeft je het gevoel alsof je vanaf de eerste bladzijden letterlijk het rariteitenkabinet van oom Fred binnen stapt. Dit komt doordat de schrijver en illustrator, Emanuel Wieman een stripboekachtige manier van illustreren gebruikt. Hierdoor komt het verhaal echt tot leven en duik je samen met Lucy en Felix letterlijk een wonderlijke wereld in.

Door de vele illustraties ziet het boek er heel aantrekkelijk uit, ondanks dat de illustraties veel uit donkere kleuren bestaan. Dit zorgt juist voor een mysterieuze en spannende sfeer. Ook is er veel te ontdekken in de illustraties en maken ze veel duidelijk. Dit laatste is voor dit boek erg belangrijk, omdat er behoorlijk wat moeilijke woorden in voorkomen die op deze manier duidelijk worden gemaakt.

Het boek heeft een soort linnenachtig aanvoelende omslag. Hierdoor heeft het een luxe uitstraling. De cover maakte mij gelijk nieuwsgierig, want naast de hoofdrolspelers, Fred, Lucy en Felix, zie je gelijk een aantal mysteries voorbijkomen waar je eigenlijk best wel wat meer over zou willen weten. Ook zit er humor in het verhaal verwerkt. Ik weet zeker dat je, net als ik, om het einde smakelijk kunt lachen!

Ik heb dit boek aan mijn dochter (7) voorgelezen. Tijdens de vakantie waren wij in een pretpark waar een rariteitenkabinet te bekijken was (met zelfs een echte zeemeerminnenstaart!). Hierdoor wist ze precies waar het boek over ging. Maar ik kan mij voorstellen dat kinderen geen voorstelling kunnen maken van een rariteitenkabinet, wat eigenlijk wel jammer is. Het zou wel leuk zijn als scholen ook een eigen rariteitenkabinet hebben waarmee ze de geschiedenis tot leven kunnen wekken!

Het boek Raargebeurd is zeer geschikt voor kinderen vanaf circa 8 jaar. Vooral voor nieuwsgierige kinderen is het een aanrader, zij zullen geprikkeld worden door alle bijzondere mysteries en er veel meer vanaf willen gaan weten. Misschien is dit boek zelfs wel een mooi uitgangspunt voor kinderen die, net als Lucy en Felix, een werkstuk of spreekbeurt moeten maken, maar nog geen idee hebben waar ze het over gaan hebben. Na het lezen van dit boek heb je ideeën genoeg voor een spannende en verrassende spreekbeurt! Maar vergeet alleen niet dat niet alles waargebeurd is, en je dus ook voor een RAARGEBEURD mysterie kunt kiezen!

★★★★
RaargebeurdTitel: Raargebeurd | Inkijkexemplaar | Auteur en illustrator: Emanuel Wiemans | Uitgeverij: Rubinstein |  Categorie: jeugdboeken |  Leeftijd: 7 plus | Verkrijgbaar als: hardcover | 56 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789047627753| Verkrijgbaar sinds: 29 juli 2022| Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 28-09-2022 | Prijs hardcover: €17,99 | Bestellen

Rubinstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.