De Tijdwachter


naamloos (11)De vijf vrienden van de Bieb-bende vinden tijdens een museumbezoek de eerste aanwijzing van de derde Hemelrijder. In een verweerde hal diep onder de heuvel ligt het mysterieuze Rad van de Tijd verborgen. Wanneer ze hier vijf maal aan draaien, belanden ze plotseling in het jaar 536, het jaar waarin de Hemelrijders werden vermoord. Daar krijgen ze niet alleen hulp van een boerenjongen, maar ook van een raadselachtig meisje dat vreemde aanwijzingen geeft. Wie is zij en waarom kan alleen Valerie haar zien?

De Tijdwachter is het derde deel in de serie over de Bieb-bende. Ook in dit deel beleven de vijf kinderen weer een bloedstollend avontuur. Terwijl de Man met de Bijl ze op de hielen zit, moeten ze uitzoeken hoe ze de derde Hemelrijder kunnen redden én op zoek gaan naar het ontbrekende onderdeel van het Rad van de Tijd. Zullen ze ooit nog thuis komen?

 

biebbende_tijdwachter

De Tijdwachter is het derde deel in de spannende avonturenserie voor de jeugd: De Bieb-bende. Een reeks over vijf hechte vrienden die samen de Bieb-bende vormen en in elk deel weer nieuwe, spannende avonturen meemaken. In elk deel moeten de kinderen één van de 12 hemelrijders proberen te redden. Hiervoor krijgt de Bieb-bende in ieder deel aanwijzingen. In dit deel begint hun avontuur bij een bezoek aan een museum waar ze de schilderijen van de Hemelrijders tegenkomen. Wanneer ze daarna het mysterieuze Rad van tijd vinden maken Valerie, Luca, Melanie, Sander en Roy, zelfs een reis door de tijd, terug naar hun woonplaats Zuidbaai in het jaar 536 (het jaar dat de hemelrijders werden vermoord). In deze periode staat er een groot kasteel op de heuvel waar hun vijand George Hill woont. Ze noemen hem ook wel de ‘Man met de Bijl’. Gaat het De Bieb-Bende ook dit keer lukken om een hemelrijder te bevrijden?

Het verhaal begint met een stukje tekst uit het dagboek van één van de leden van de Bieb- bende, daarin kun je lezen wat ze in de eerste twee delen hebben beleeft. Handig als je de eerste delen nog niet hebt gelezen of niet precies meer wist waar het allemaal over ging. De Tijdwachter is een zeer spannend boek, met een goed samenhangend verhaal. De hoofdpersonages zijn kinderen met diepgang, een achtergrond waar lezers zich deels in kunnen herkennen. Het boek is bedoeld voor kinderen, maar zal zeker ook door jong volwassenen gewaardeerd worden. Wat de reeks de Bieb-bende extra interessant maakt zijn de bijhorende QR-codes die aanvullende informatie over het verhaal bieden en waarbij je op de webpagina je mening kunt geven over het boek. Dit extraatje maakt de verhaallijn nog spannender en zal dan ook menig lezer aanspreken. De Tijdwachter bevat alles wat een jeugdboek voor deze kritische doelgroep aantrekkelijk maakt; spanning, magie, avontuur en fantasie dat alles in combinatie met een open einde waardoor er reikhalzend uitgekeken kan worden naar het vierde deel.

 

Lees ook:
De Bieb-bende 1 – De legende van de hemelrijders
De Bieb-bende 2 – Duister Carnaval

 

Titel: De Bieb-bende 3 – De Tijdwachter2dehands
Auteur: Michael Reefs
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen
ISBN: 9789082190915
Categorie: Young > Jeugdboeken
Formaat: 33x223x153 mm
Gewicht: 559,00 gram
Pagina’s: 352
Uitvoering: Paperback
Prijs: € 15,95
Verschijningsdatum: februari 2015
Trefwoorden: Fantasierijk, spannend
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 24-04-2015

Enthousiast? Bestel je exemplaar hier