De vriendelijke draak


Omslag_vriendelijke_draakTeun woont in het dorp Zozaai. Iedere dag is hetzelfde. De bakker bakt broden, de kapper knipt haren en de burgemeester houdt een belangrijke toespraak. Tot er op een dag grote poten, lange tanden en vleugels worden gesignaleerd. Iedereen is in paniek.
Teun weet alles over draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Dapper als hij is, gaat hij op zoek naar het monster. Maar is de draak wel zoals iedereen denkt dat hij is?

De vriendelijke draak is inclusief cd luisterboek, voorgelezen door Herman van Veen.

 

Zo saai is het dorpje waar Teun woont plots niet meer als het gerucht gaat dat een gevaarlijke draak zich schuil houdt in een vulkaan. De vulkaan bevindt zich vlakbij Teuns dorpje Zozaai, Teun besluit al zijn moed bij elkaar te verzamelen en gaat op jacht. Wanneer Teun de rijmende draak ontmoet blijkt deze banger te zijn van Teun dan andersom. Maar hier weet de stiefmoeder van Teun wel raad mee…….

 

De vriendelijk draak is een alles behalve saai jeugdboek voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar. Leuk om voor te lezen, maar zeker ook een aanrader voor kinderen die net zelf begonnen zijn met boeken lezen. De teksten zijn origineel, grappig, gedurfd en daardoor volledig passend bij deze tijd. De onderliggende boodschap: blijf altijd jezelf, denk zelf na! Wordt op een luchtige manier bespreekbaar gemaakt. Evenals in het boek Oma, mag ik mijn pop terug? ( van dezelfde auteur) zijn de illustraties ook hier weer van de hand van de veelzijdige kunstenaar Marius van Dokkum, die met zijn drakentekeningen wederom bewijst over een zeer groot talent te beschikken. Zijn fantastische en hilarische tekeningen in De vriendelijke draak doen denken aan de eveneens fantastische illustraties van Fiep Westendorp (o.a. bekend van haar tekeningen in Puk van de Petteflet). De vriendelijke draak bevat bovendien als extraatje een fijne cd, een luisterboek voorgelezen door niemand minder dan Herman van Veen die meer dan de moeite waard is om te beluisteren, een mooie aanvulling op het toch al schitterende boek.

Titel: De vriendelijke draak
Auteur: Mark Haayema
Illustraties: Marius van Dokkum
Uitgever: Azul Kids
ISBN: 9789490687663
Categorie: Jeugdboeken
Leeftijd: 4 – 6 jaar
Gewicht: 460,00 gram
Pagina’s: 70
Uitvoering: Hardcover
Prijs: €14,90
Verschijningsdatum: oktober 2013
Trefwoorden: draken, jezelf zijn, fantasie, humor.
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 21-05-2015

Bestellen? Klik hier

Tip: Lees ook de recensie van Oma, mag ik mijn pop terug?

foto

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.