Een jaar in Wonderland


Recensie Een jaar in Wonderland door Jolanda Kalkman:
Welkom in Wonderland! Een zoekboek waarin je een heel jaar rond kunt zoeken naar de bijzondere inwoners van Wonderland. De vele bekende en minder bekende sprookjesfiguren hebben zich allemaal in dit boek verstopt. Van Roodkapje (een echt warhoofd die steeds haar mandje laat rondslingeren) en de Wolf (een vriendelijk en tam beest) tot aan Papilio Slappelach (half mens, half vlinder) en Fabulist (een man met een missie). Maar pas wel op voor de bosduivel en de magische appels!

Een jaar in Wonderland is een zoekboek vol prachtige platen. En elke maand kun je weer nieuwe verhalen en grapjes ontdekken. Kies van tevoren een sprookjesfiguur uit dat je op elke plaat terug kunt vinden en verzin er steeds zelf een mooi of spannend verhaal bij. Je zult zien dat je niet uitgekeken en uit gefantaseerd zult raken!

Samen met mijn dochter (5) hebben we al vele avonturen beleefd met dit zoekboek. Toen we het voor het eerst in handen hadden, was Annechien haar eerste reactie “wouw wat mooi!” En dat was precies wat ik ook dacht.
De platen zijn erg rijk geïllustreerd. De sprookjesfiguren hebben spetterende kleuren. De achtergronden zijn ietwat donkerder, waardoor er een mooie, mysterieuze sfeer ontstaat. Een echte sprookjeswereld dus, waar veel in te ontdekken valt. Ik zou ze best ingelijst aan de muur willen hebben hangen.

Het boek begint met een kleine introductie van alle personages die je tegenkomt in het boek. Annechien haar favoriet was gelijk Mjammopotamus. Een grote, roze blob. Al gauw is duidelijk dat hij graag van alles opeet. Gelukkig heeft de graaf van Moustache niet door hoe lekker hij zijn net geplante bloemetjes vindt. Maar er ligt ook gevaar op de loer. Want Mjammopotamus wilt ook van de magische appels proeven!

Annechien heeft heel veel gelachen om de onverwachte gebeurtenissen. Maar waar ik vooral erg van heb genoten, was de eindeloze fantasie van mijn dochter en van mij zelf! Daar kwam echt geen einde aan! Maar er valt ook zoveel te ontdekken. Zo zijn er de zeven kabouters (uit het eerder verschenen grote kabouterboek). Maar ze zijn niet altijd met z’n zevenen bij elkaar. Weet jij waar ze allemaal zijn verstopt? En er is een reus aanwezig die veel te groot is voor in het boek. Toch is hij soms moeilijk terug te vinden. En dan is er ook nog het watermannetje. Maar de vraag is of hij wel op deze planeet hoort…

Een jaar in Wonderland is een prachtig geïllustreerd boek, dat de fantasie van jezelf en van de kinderen enorm zal prikkelen. Door gebruik te maken van hun fantasie kunnen jonge kinderen al eindeloos “lezen” in dit boek. Wanneer het boek bijvoorbeeld in een kleuterklas ligt, zul je zien hoeveel ontzettend leuke verhalen er door de kinderen aan elkaar worden “voorgelezen.” Dit prachtige boek verdient dan ook 5 sterren.

★★★★★
Titel: Een jaar in Wonderland | Oorspronkelijke titel: Rok w Krainie Czarów | Auteur: Maciej Szymanowicz | Illustrator: Maciej Szymanowicz | Uitgeverij: Baeckens Books | Categorie: zoekboeken, sprookjesboeken | Verkrijgbaar als: Hardcover | 32 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789059248212 | Verkrijgbaar sinds: 25-01-2021 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 08-03-2021 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.