Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie


Het grote beroepenboekRecensie Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie door Jolanda Kalkman:
Droom jij ook wel eens over later, als je groot bent, wat je dan wilt worden? Een dokter, brandweervrouw of misschien wel een astronaut? Droom dan mee met Sammie en Suzie en bekijk wat je allemaal nodig hebt bij jouw lievelingsberoep!

De Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) staat dit jaar in het teken van beroepen. Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie past heel goed bij dit thema en is speciaal voor de allerkleinsten!
Het boek is namelijk “peuterproof”. Doordat de bladzijden gemaakt zijn van stevig karton, kan je peuter zelf bladeren in het boek. Het extra grote formaat is prettig om samen te kijken wat er allemaal voor een bepaald beroep nodig is. Hierdoor is het boek ook zeer geschikt voor in de peuter- of kleuterklas.

Steeds leer je iets over een beroep waarvan Sammie en Suzie hopen dit later te worden. Rechts zie je een pagina vullende afbeelding vol eenvoudige vragen die je samen kunt beantwoorden. Op de linkerkant staan steeds losse afbeeldingen van voorwerpen die met het beroep te maken hebben. Zo heeft Suzie, de bouwvakker, haar gereedschapsriem om. Maar wat heeft zij eigenlijk op haar hoofd?
Of gaat Sammie als astronaut op zoek naar de mooiste maanstenen. Maar wat zie je eigenlijk allemaal in een maanlander?

Ik vind dit een erg leuk boek. Het leert kinderen dat jongens en meisjes alles kunnen worden wat ze zelf willen. Zo kun je als meisje prima een brandweervrouw worden en als jongen als kapper mooie kapsels knippen. Door het gebruik van de kleurrijke en vrolijke illustraties vind ik het ook nog eens een heel aantrekkelijk boek om te bekijken. Het spreekt ook zeker jonge kinderen aan, want mijn dochter kon niet wachten om erin te mogen kijken. Daarnaast is het erg leerzaam. Wanneer je de vele voorwerpen benoemt, wordt de woordenschat van je peuter of kleuter al snel een stuk uitgebreider.

Mijn dochter (6) is dol op zoekboeken. Omdat de doelgroep voor Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie peuters zijn, zijn de voorwerpen niet heel goed verstopt en vond ze alles met gemak. Het beantwoorden van de vragen vond ze erg leuk om te doen. En ze heeft er ook nog nieuwe woorden bij geleerd! Ze wist bijvoorbeeld niet een ander woord voor klopper (garde) of wat een metselaar gebruikt om te metselen (troffel). Het gekst vond ze de hamer bij de dokter, want een dokter heeft toch helemaal geen hamer nodig! En zo leerde ze ook nog eens wat reflexen zijn.

Mogen Sammie en Suzie jouw peuter ook mee op ontdekkingstocht langs verschillende beroepen nemen? Je zult zien dat nieuwe woordjes leren nog nooit zo leuk en eenvoudig ging! Daarom waarderen wij dit boek speciaal voor nieuwsgierige aagjes vanaf 2,5 jaar op 5 sterren.

★★★★★
Het grote beroepenboekTitel: Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie |  Auteur en illustrator: Anita Bijsterbosch | Uitgeverij Clavis | Categorie: Kartonnen boek, peuters, beroepen | Verkrijgbaar als: hardcover | 16 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789044843309 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2021 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 29-09-2021 | Prijs: €19,95 | Bestellen

weelzforkids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.