Zigzag-Muziek


Zigzag muziekMet drie zonen die dol zijn op zoekboeken en een mama die voor haar hobby muziek speelt en hoopt de kinderen er ook warm voor te maken, werd het boek Zigzag – Muziek hier enthousiast onthaald!

Het boek bespreekt kort vier verschillende muziekstijlen: klassiek, jazz, pop en hiphop, met telkens enkele interessante weetjes. Je leert ook heel veel verschillende muziekinstrumenten kennen, ook de wat minder bekende.

De ene kant van het boek is een heel lange zoekplaat, op de andere kant staat de uitleg en de instrumenten en personages die je moet zoeken. “Op welk instrument speelt Nico de Neushoorn?”

De jongste zoon vond vooral de doe-vragen heel leuk: “Kun jij net zo hard blazen als Koos de Krokodil?”  

Wel een beetje raar dat de vragen die op de achterflap als voorbeeld gesteld worden, dan niet meer terugkomen op de pagina’s zelf, dus je moet eraan denken dat je die zeker ook nog gaat stellen. En ik als ouder had het wel handig gevonden, als je ergens de antwoorden op de vragen zou kunnen terugvinden, want sommige vond ik zelf niet zo evident…

zigzag
Heel mooi is dat je het boek helemaal kunt uitvouwen, waardoor een heel lange tekening ontstaat, met een optocht van muzikanten door de straat, maar dat maakte het tegelijkertijd wel iets minder handig dat je het hele boek dan moest omdraaien om de vragen en de zoekplaatsjes te kunnen zien. Maar ik kan me wel voorstellen dat de lange tekening een meerwaarde is om bijv. in de kleuterklas helemaal open te zetten als er over muziek geleerd wordt. Als je die helemaal openvouwt, is deze wel anderhalve meter breed.

Het zoekboek Zigzag – Muziek werd gemaakt door Makii, dit is een fantasierijk duo Nederlandse ontwerpers. Met hun kleurrijke en gekke personages willen ze kinderen inspireren om hun creativiteit te laten exploderen. En daar zijn ze zeker in geslaagd! De tekeningen zijn prachtig en de personages zijn heel grappig, wij zijn vooral fan van Omar de Octopus die vleugelpiano speelt.
Ik kwam tot de ontdekking dat ze ook nog andere Zigzag-boeken uit heeft gebracht: Zigzag voertuigen, Zigzag Het Bos, Zigzag De wereld rond en Zigzag Dinosaurussen, die laatste moeten we zeker eens inslaan voor onze dino-fan hier.

Zigzag – Muziek is een boek dat echt garant staat voor uren kijk- en zoekplezier! Mijn zonen grijpen hier regelmatig terug naar het boek en ontdekken dan nog vaak nieuwe, leuke details.

★★★★
Zigzag muziekTitel: Zigzag – Muziek | Auteur: Makii | Uitgeverij: Lannoo | Categorie: jeugdboeken, zoekboeken  | Verkrijgbaar als: hardcover  | 12 pagina’s | ISBN13: 9789401484992 | Verkrijgbaar sinds: 04-10-2022 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 11-11-2022 | Prijs: €17,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.