De appeltaart van hoop


De appeltaart van hoopDe Appeltaart van Hoop

er is altijd een kruimel over

Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.

Sarah Moore Fitzgerald werd geboren in New York, groeide op in Dublin en leeft nu in Limerick, Ierland. Als op jonge leeftijd begon ze met het schrijven van fictieve verhalen. Uiteindelijk maakte ze haar debuut als auteur met haar eerste boek ‘Back to Blackbrick’. Haar tweede boek ‘The Apple Tart of Hope’ is nu in het Nederlands uitgebracht. Ze leest graag, is getrouwd en heeft drie kinderen. (bron: Goodreads).

 

Recensie: Vanaf het moment dat Oscar naast Meg komt wonen worden ze als vanzelf de beste maatjes en lijkt niets hun mooie vriendschap in de weg te staan. Totdat de ouders van Meg het wilde plan hebben bedacht om voor zes maanden het koude Ierland te verruilen voor Nieuw-Zeeland. Onder veel protest gaat Meg met haar ouders mee zich realiserend dat ze Oscar heel erg zal missen. Ze spreken af contact te houden. Dan krijgt Oscar een nieuw buurmeisje, de beeldschone Paloma Killeally. Daarna lijkt niets meer wat het was……

De appeltaart van hoop is het ontroerende verslag over een iets wat naïeve jongen met een groot hart. Hij lijkt haarfijn aan te voelen wanneer iemand steun kan gebruiken en komt dan met een van zijn wonderlijk smaakvolle appeltaarten aanzetten, taarten die keer op keer wonderen lijken te verrichten. Het is het aangrijpende verhaal over liefde, vriendschap, het proces van opgroeien en alles wat daarbij komt kijken. Over geloof in jezelf, vertrouwen, schuld en onschuld, zelfdoding en het leven. De auteur beschrijft het verhaal vanuit het oogpunt van de twee hoofdpersonages Oscar en Meg. Het boek leest vlot weg en ontroerd. Mooie jeugdroman die vermoedelijk veel lezers van 12 tot ongeveer 15 jaar aan zal spreken.

★★★★

Titel: De appeltaart van hoop
Originele titel: The Apple Tart of Hope
Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Vertaling: Sandra C. Hessels
Uitgeverij: van Goor
ISBN13: 9789000348138
Categorie: jeugdboeken
Leeftijd: 13-15 jaar
Thema’s: zelfdoding, vriendschap, liefde
Pagina’s: 208
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: april 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 22-04-2016
Prijs: €16,99
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.