Draco


Recensie Draco door Sandra Hutchison:
Vlot leesbaar, nagelbijtend spannend en een tranentrekker. 

Prinses Rowan woont met haar ouders in Nachtland, een bijzonder land vol zwarte draken. Mens en draak kunnen het goed met elkaar vinden. Rowan heeft zelfs een eigen draak genaamd Gideon. Ze zijn erg aan elkaar gehecht en daarom onafscheidelijk.

Elk jaar worden er in Nachtland internationale Drakendagen georganiseerd met als hoogtepunt een heuse drakenrace waarvoor iedere drakenrijder, met een goed getrainde draak, zich in mag schrijven. Hoewel Rowan twijfelt, omdat zij en haar draak nog vrij jong zijn, laat zij zich toch door haar vader overhalen om dit jaar al mee te doen. Maar zijn Gideon en Rowan er wel klaar voor?

Draco is het jeugdboekendebuut van Rani de Vadder. Ze schreef eerder het geslaagde Young Adult boek Toxine. Persoonlijk was ik toen al erg onder de indruk van haar schrijfstijl en haar vermogen om dit soort meeslepende fantasierijke verhalen te kunnen bedenken. Mijn verwachtingen voor dit jeugdboek waren dan ook hoog gespannen.

Gelukkig stelt ook dit boek niet teleur. Hoewel ik allang niet meer bij de doelgroep hoor, heb ik erg van dit verhaal genoten. Draco is echt een meeslepend verhaal geworden. Rani de Vadder weet je direct vanaf de eerste bladzijde mee te nemen in het verhaal en laat je daarna niet meer los totdat het boek uit is.

Het gaat er tijdens de spannende scènes niet zo heftig aan toe als in het young adult boek Toxine. Echter, ik weet zeker dat ook de wat oudere lezers die van dit genre houden, net zo zullen genieten van dit fantasievolle verhaal. Dit vlot te lezen verhaal zit vol drama, spanning en fantasie.

Het hoofdpersonage Rowan en haar vriend Maikel zijn beiden rond de 12 jaar oud, sympathieke personages waarmee jonge lezers zich gemakkelijk kunnen identificeren. Hoewel er dus best wat spannende momenten in het boek voorkomen, is er duidelijk rekening gehouden met de wat jongere doelgroep. De hoofdstukken zijn lekker kort gehouden, zodat je in theorie gemakkelijk even kunt stoppen met lezen. Persoonlijk betwijfel ik wel, of dit je gaat lukken, want eenmaal begonnen in het verhaal is het erg lastig om het boek opzij te leggen. Aanrader voor jong en oud.

★★★★
Titel: Draco | Auteur: Rani de Vadder | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: jeugdboeken, fantasy | Uitvoering: hardcover | 280 pagina’s | ISBN13: 9789463967846 | Verkrijgbaar sinds: februari 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 03-03-2021 | Prijs: €17.95 en e-book €10.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.