Duisternis


DuisternisDuisternis is het eerste deel van de reeks De zeven zonderlingen. Een serie boeken die losjes gebaseerd is op het rollenspel Dungeons & Dragons

We maken kennis met zeven onbekenden die volgens een eeuwenoude voorspelling met elkaar kennismaken bij een herberg genaamd De Verdronken Scheper. De Zeven Zonderlingen zullen op zoek moeten naar een manier om de duisternis te verdrijven. Samen gaan de nog onbekenden voor elkaar op avontuur, op zoek naar de zeven delen van een magisch kristal. Allerlei hindernissen komen op hun pad terecht.

Een lange tijd heeft de wereld een periode van vrede gekend, waarin verschillende volkeren in alle rust samen hebben geleefd. Nu zoveel jaar later zal Het keizerrijk Astonia bijna onder de druk van de Duisternis bezwijken. De natuur is langzaam af aan het sterven, bomen vergaan en rivieren komen droog te staan. Soorten worden uit hun territorium verdreven of op een gruwelijke wijze afgeslacht. En dan zijn er nog de Cultisten, aanhangers van het duister, die over zwarte magie beschikken.

En zoals de voorspelling al vertelde, hebben ze alle delen van het magische kristal nodig om orde te herstellen. Maar kunnen ze dat voordat het hele rijk bezweken is onder de druk van de Duisternis?

Duisternis is het eerste deel in een nieuwe reeks. Dit merk je heel goed aan het begin van het verhaal. Je wordt als lezer namelijk gelijk overspoeld met allerlei informatie over het rijk en zijn interessante inwoners. Dit kan nogal overweldigend zijn. Zeker met de reeks personages die aan je voorgesteld worden. Ieder met z’n eigen karaktereigenschappen, herkomst etc. is het soms lastig in te schatten wie nou wie is. Naarmate het verhaal vorderde, werd het mij allemaal wat duidelijker en werd het meer een geheel.

De hoofdstukken worden een voor een verteld vanuit het oogpunt van een van de zeven zonderlingen. Een pluspunt, want zo heb ik de karakters ieder beter leren kennen en begrijpen. Wat in het begin soms verwarrend kan zijn, verandert later in het verhaal naar een zekere meerwaarde. Duisternis oogt zo niet alleen realistisch, maar ook origineel door de complexiteit van het geheel.

Het einde van Duisternis heeft mij benieuwd gemaakt naar hoe het verhaal verder zal verlopen. Ik geef vier sterren.

Hamleybooks logo

★★★★
DuisternisTitel: Duisternis | Serie: De zeven zonderlingen | Auteur: Eva Linden | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: jeugdboeken, fantasy | Verkrijgbaar als: hardcover | 320 pagina’s | ISBN13: 9789464510102 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 12-04-2022 | Prijs: €20,00 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.