Het protest


Het Protest

Het protestEen heftige strijd tussen de bewoners van Strattenburg
Een levensbedreigende verwonding
Een nieuwe zaak voor de jonge advocaat Theo Boone

Theo Boone mag dan pas dertien jaar oud zijn, hij heeft meer tijd doorgebracht in de rechtszaal dan waar ook.
Na valselijk te zijn beschuldigd van vandalisme en diefstal is Theo blij dat hij zijn tanden kan zetten in een nieuwe zaak.
De inwoners van Strattenburg maken ruzie met elkaar over de geplande aanleg van een miljoenen dollars kostende snelweg rond de stad. De tegenstanders zijn bang voor ernstige milieuvervuiling en geluidsoverlast, de voorstanders zijn van mening dat de weg heel gunstig zal zijn voor de economie van het stadje.
Theo is fel tegen de aanleg van de weg en raakt betrokken bij de zaak. Maar wanneer hij te diep graaft naar de zin van sommige betrokkenen en hij ontdekt dat er een heel vuil spelletje gespeeld wordt, is hij niet voorbereid op de heftige reacties die dat veroorzaakt en de gevaren die hij loopt.
Verscheurd tussen de wet en zijn geweten zet Theo alles op alles om het recht te laten zegevieren.

Theo is nog maar dertien jaar oud, maar nu al bijna een echte advocaat. Hij heeft het niet van een vreemde: zijn ouders, meneer en mevrouw Boone, zijn ook advocaten en hebben een eigen advocatenkantoor. Waar Theo vaak ook te vinden is met zijn hond, Judge. Hij lost weleens kleine problemen op en zit bij het debat team. Als de politici besluiten om een nieuwe ringweg te plaatsen worden de bewoners boos, ze willen één ding niet en dat is dat de staat hun huizen platgooit voor een weg dat toch niet zo belangrijk is. Theo besluit dat hij zich hier voor wil inzetten en kiest er voor om te gaan protesteren tegen de ringweg. Alleen is alles niet zo makkelijk als het in eerste instantie lijkt.

Het protest is echt een verassend goed boek. Een dertienjarige die de grootse moeilijkheden in de wereld op wil lossen. Alleen soms word het wel iets te veel, te veel voor een dertienjarige die in de problemen van de overheid terecht komt. John Grisham beschrijft de personages zo goed in dit boek dat je vanzelf mee gaat denken en – leven met de personages. Ik wilde zelf ook dat de plannen over de ringweg niet door zouden gaan. Dit boek is echt origineel. Het is niet te moeilijk beschreven voor de wat jongere lezers en ook nog interessant voor oudere en zeker een aanrader voor de fans van John Grisham. Het verhaal komt heel realistisch over.

Auteur: John Grisham
ISBN 9789400500938
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal pagina’s: 208
Uitvoering: paperback
Prijs: €16,95 €7,50
Leeftijd: 13-15 jaar
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 02-10-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.